Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A po co Ci ta pulsacja?W zwykłym eheim classic za 400zł. wytworzą Ci się te same bakterie....

O pulsacji było gdzieś na forum,poszperaj...imo zbędny bajer...

Opublikowano

na jakiej podstawie twierdzisz, że pulsacja się często psuje? Tam nie za bardzo co ma się psuć. Sam posiadam Eheim 2229 (stary model), jednakże nie używam w nim pulsacji - tylko z jednej przyczyny - hałasu przy opróżnianiu i napełnianiu. Nie jest to jakiś zabójczy dźwięk, ale lepiej mieć cicho. Jako, że mam hydroponikę, o bakterie, NO3 i te klimaty wcale się nie martwię (ale to inny temat opisywany wielokrotnie). U mnie filtr ten działa jako mechanik, choć przyznam, że jestem coraz mniej z niego zadowolony. Możliwe, ze kwestia leży w doborze mediów.

Opublikowano
Po kiego on pulsuje i co to daje?

Filtry pulsacyjne są wzorowane na złożach zraszanych,chodzi mniej-więcej o to ,że gdy filtr napełni się wodą do pełna ,następuje jego opróżnienie.W tym czasie komora napełnia się powietrzem,dotleniając bakterie...

Opublikowano

Czyli w sumie potrzebujemy takiego filtra nie więcej niż pierwszy tydzień działania akwa, a w sumie po tygodniu od pojawienia się NH3/NH4 i NO2 hmmm

Nie wiem czy na kimś rozsądnym zrobi to wrażenie...

Później i tak mimo że bakterie będą pracować 4x efektywniej będzie ich 4x mniej...

Bez sensu...