Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam kilka pytań. Mam zamiar kupic zbiornik 240l i pyszczaki,akwariami interesuje sie juz kilka lat ale nigdy nie zainteresowalem sie pyszczakami z malawi. Przyszedl wiek i fundusze,dojrzałem do tego by miec u siebie prawdziwe Malawi. Moje pyt . czy lepiej miec akwa profilowane czy proste,roslinki żywe czy też sztuczne? Jakby jakis doswiadczony hodowca mogl napisać na początek jakie gatunki i po ile z kazdego mam zakupic zeby żyły w zgodzie było ładnie i kolorowo:). mam również pyt co powinno sie znaleść w takim akwa ,jakie filtry dobrać itp na akwa moge wydać 1500-1800zl ,narazie nie interesuje mnie typowo hodowla chce miec ladne akwa i żeby pyszczakom było dobrze.

Pozdrawiam

R

Posted

Proponujemy FAQ,

oprucz tych pytań znajdziesz tam odpowiedzi na kolejne, ktorych jeszcze nie zadałeś.

Posted

W FAQ nie ma odpowiedzi na pytanie odnośnie kształtu akwarium.

Moim zdaniem lepsze jest proste (niestety na swoim przykładzie się dowiedziałem): po pierwsze większa powierzchnia dna, po drugie więcej miejsca do pływania no i po trzecie łatwiej zeskrobać glony z przedniej ścianki ;)

Co do roślin - w moim akwarium nie ma roślinek i też ładnie wygląda :) ale jak chcesz już naprawdę trochę "zieleniny" to żywe, sztuczne wyglądają... sztucznie a i jest tak, że krawędzie liści są ostre. Jakie roślinki - to może ktoś inny Ci podpowie.

Pozdrawiam

Posted

Oprocz samego FAQ jak zaproponowal yaro proponuje rowniez lekture forum i opcji szukaj, a napewno znajdziesz odpowiedzi na dreczace Ci pytanie i wiele wiecej. :mrgreen:

Posted

Dzięki wielkie :)

Jest moze tu jakis miły hodowca ze Śląska,ktory doradzi i w ogóle?:)) Jak coś proszę o prywatna wiadomość

Posted

Z dolnego Śląska czy z Górnego?

Bo ja pośrodku - ze Śląska opolskiego ;)