Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem pompe Atmana At-203 tak jak doradziliscie tylko widze ze bede ja musial zainstalowac jak najblizej dna zeby ona wydmuchala mi te kupska do mechanika i tu pojawia sie maly problem jak napowietrzyc wode, czy zakupic jakas pomke na kamien i po klopocie czy przedluzyc ten wezyk od AT-203 i po prostu ona bedzie napowietrzac tylko slabo to bedzie raczej wygladalo wzdluzne bable za kamienia jakiegos ;/

Jezeli mam kupic pompke na kamien to doradzcie jaka na 450l

pozdro

Opublikowano

To atman z gabka mial robic za mechanika.Do napowietrzania wcale nie potrzebny ci jest kamien ani "babelki".Wystarczy ze poruszysz tafle/powierzchnie wody i bedzie OK.

Opublikowano

To jak ja mam to podlaczyc ????:) mam 2 kubelki plus atman

I jeszcze 1 widze ze wiekszosc w 450 ma 4 gatunki czy ja do mojej obsady moglbym dorzucic Demansoni ???

Opublikowano
atman - do głowicy podtykasz gąbkę i mocujesz ją na ściance akwarium , po czym zasłaniasz ją lekko skałką lub sadzisz jakąś roślinkę by nie było jej zanadto widać .

Tu raczej sie nie popisales z odpowidzia na zadane pytanie kazdy wie ze trzeba go przykleic do szyby i zaslonic czym kolwiek mi chodzilo raczej o rozwiazanie calego ukladu tzn: 2 kubelkow w akwa plus Atman

Chodzi bardziej o wyloty od kublow w strone atmana

Opublikowano

Tu juz musisz sam kombinowac.Nie ma gotowej metody na cyrkulacje w akwa.Zalezy to od ilosci i wielkosci dekoracji(skal).Podlacz wszystko i probuj ktore ustawienie bedzie najlepsze, tak abys nie mial "martwych stref" gdzie woda bedzia stala w miejscu.

Opublikowano

Wiesz Brazylia podejscie mam tylko 1 w sumie bo nie bede przeciez robil kilku dziur w tle ;/ (troche kosztowalo), zeby je niszczyc ,no nic bede musial sobie jakos poradzic rozrysowac to i mniej wiecej popatrzec gdzie by bylo najlepsze rozwiazanie myslalem ze jeden wylot w akwa od kubelka zamieszcze na koncu a 2 po srodku tła oczywiscie w stone pompy , mam nadzieje ze to zda egzamin