Jump to content

Obsada 450l

Recommended Posts

Witam rownierz jestem poczatkujacy malawista i tu pojawia sie moje pytanko :

Mam tak filtr zew. Eheim 2327 termo pulsacyjny o przeplywie 1100 l filtr zew Aqua o przeplywie 1200l oraz wew glowica 1500 l

czy ten sprzet poradzi sobie w zbiorniku ???

Chce obsade z 3 gatunkow

Neon spot

Maigano

Socolofi Albino

i tu tez mam pytanie jakie haremy z tego porobic i czy wogule taka obsada moze byc ????

i Jeszcze 1 pytanko czy ma ktos namiar do kogos kto zajmuje sie produkcja tla strukturalnego mam narysowane tylko potrzebuje kogos kto to odwzoruje za wszystkie podpowiedzi i sugestie z gory dziekuje

pozdro

3 gat z wymienionych ... będzie oki

filtry dadzą radę

poczekaj z wymianą wew., odpal wszystko i w praniu wyjdzie , jak będzie za slaby to wymienisz

co do Ch... badziewia mam , i nie narzekam (nie wiem tylko czy te samo które wypatrzyłeś )

pozdrowił :D

Mam jescze jedno pytanko tak jak na samym popczatku wymienilem 3 obsady i tak sie zastanawiam czy moglbym do tego dorzucic jakis 1 gatunek Aluonacar np Pink czy to juz bedzie przesada nawet taki malutki haremik 1+2

Bo ogolnie zastanawiam sie nad neon spot 3 + 8

Socolofi white 1 + 4

Maingano juz mam zgrane stadko wiec jego bym raczej nie chcial redukowac 2+7

Co o tym sadzicie ??

Z tych ktore chcesz i wielkosci haremow jaki wymieniles to 25 ryb;Wedlug mnie jak jeszcze dolozysz aulony to bedzie ciasnawo.Zmniejsze moze harem elongatusa i wtedy, aczkolwiek jak juz chcesz 4 gatunek to pomysl raczej nastepnym z mbuny.Tym bardziej nie polecam na poczatek przygody z malawi laczenie aulon z mbuniakami.

25 ryb to już jest imho za dużo ,[/url]

?????? nie popadajmy w skrajności , kolega nie ma olbrzymich ryb , a z przeliczenia wychodzi 18l na rybsko

nie dokładaj aulon , chyba że zredukujesz jeden z ww. gatunków

Z tym liczeniem to nie tak do konca ze jest 18 litrow na rybsko.450l to jest netto pod krawedz, odlicz jakies 8 cm od krawedzi, odlicz jakies przynajmniej 5 cm piasku no i oczywiscie odlicz kamloty, a moze i tlo ktore tez zabiera to miejsce i na koncu bedziesz mial moze ze 350l w zaleznosci ile miejsca zajmuja kamulce, a to juz tylko 14l na rybe jak dobrze pojdzie.

Nie popadamy w skrajnosci ale chyba wszystkim nam zalezy na dobrym samopoczuciu naszych podopiecznych :wink: