nabe Opublikowano 17 Września 2010 #11 Opublikowano 17 Września 2010 W takim akwa może ci się z powodzeniem udać układ wielosamcowy, mam takie akwa saulosi 3+7 i działa w najlepsze.
Cioofek Opublikowano 17 Września 2010 Autor #12 Opublikowano 17 Września 2010 Właśnie na taki układ liczę A powiedz nabe czy narybek przeżywa i dorasta Ci w tym twoim akwarium? Czy tylko trzymasz dorosłe?
nabe Opublikowano 17 Września 2010 #13 Opublikowano 17 Września 2010 Sporadycznie. Ostatnio przetrwało dwóch wojowników i wyrosły na ..mam nadzieję na samice. Chyba im się przejadły. Zależy od ilości kryjówek.
Sir_Yaro Opublikowano 17 Września 2010 #14 Opublikowano 17 Września 2010 A trzeci zapowiada się ciekawie-choć, nie wybarwiony, zapowiada się obiecująco (ma gęste pasy). Pytałem bo sam przez przeszło rok miałem 3 i 4 samce saulosi i nigdy wszystkie nie były wybarwione naraz. Zawsze jeden pozostawał nie do końca wybarwiony - choć czasami jak się stawiał wybarwionym to też się piękny robił... ale tylko na chwilkę... Czy to jest rzeczywiscie az takie rzadkie ? Bo ja w tej chwili mam 6 wybarwionych samcow na raz. 4 mocno i 2 jasno niebieskie...
Cioofek Opublikowano 17 Września 2010 Autor #15 Opublikowano 17 Września 2010 Czy to jest rzeczywiscie az takie rzadkie ? No tak ale ty masz inny litraż. W 240l nigdy nie będzie 6 wybarwionych samców mam 6 wybarwionych samcow na raz. 4 mocno i 2 jasno niebieskie... czyli w pełni wybarwione masz 4
AfricaLake_pl Opublikowano 18 Września 2010 #16 Opublikowano 18 Września 2010 W 240l mam 2 dorosłe pięknie wybarwione samce saulosi mimo obecności jeszcze kilku innych gatunków(ok 5-6cm) młode stadka... Dużo zależy od wystroju...
Cioofek Opublikowano 29 Maja 2011 Autor #17 Opublikowano 29 Maja 2011 Akwa ma 2 lata, obsada jednogatunkowe /saulosi/. Jest tak pięknie , że nie zamierzam nic zmieniać. Akwarium biotopowe zawsze mnie pociągało.
Malpat Opublikowano 29 Maja 2011 #18 Opublikowano 29 Maja 2011 Akwa ma 2 lata, obsada jednogatunkowe /saulosi/. Jest tak pięknie , że nie zamierzam nic zmieniać. Akwarium biotopowe zawsze mnie pociągało. p.saulosi wyglądają bardzo dobrze w jednogatunkowych akwariach
Perez666 Opublikowano 29 Maja 2011 #19 Opublikowano 29 Maja 2011 ...jak wszystkie obsady jednogatunkowe...są po prostu idealne. Szacun za zdecydowanie się na jednogatunkowe akwa,to nie jest wcale taka łatwa decyzja
Rekomendowane odpowiedzi