Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie i tak Cie nie przekonam ale ja wymyśliłem sobie u siebie w baniaku że biologię będzie napędzać miniaturowa pompka Newjet 1200.

Pobór prądu to 15W czyli niewiele.

Cena też nie majątek chociaż dziś zobaczę czy mi to ruszy FBFa :|

Poza FBF ma jeszcze "przeciągnąć" część wody przez deni (ok 150lph) i jeden korpus (na razie będzie pusty - został mi jeden i zamontuję na ewentualne smakołyki typu węgiel czy inna żywica)

Opublikowano

kunta jestem otwarty na propozycje,nie jest powiedziane że musi być biolog na tej samej pompie co mechanik.

Ta pompka wygląda na malutką,może zmieściłaby mi się za tło...masz może jej wymiary?

Opublikowano

Uuu Panie - FBF nawet nie ruszył - ale trzeba przyznać że duży jest...

No najlepsze - pompka mieliła wodę przez jakąś i ucichła :-(

Ciekawe co się stało - może tylko bezpiecznik....

Opublikowano

Za grubo nasypane, albo rura wlotowa zbyt głęboko w piasku, albo za dużej średnicy, albo za miałki zbrylający się materiał. Jeśli nie rusza ze startu zatrzymanego, spróbój bardziej gruboziarnistego piasku.Cięższe ziarna opadną na dno, wtedy jakoś łatwiej rozpędzić filtr włączając pompę.A może i za słaba jest..

Opublikowano

Filtr mam oryginalny Lifeguard FB300.

Dziwna sprawa bo jak podłączyłem Grundfosa 15-50 to też nie ruszyło....

...i dodatkowo cała rurka którą woda dopływa na spód filtra zapchała się piachem.

Chyba muszę w necie za instrukcją jakąś poszperać.

BTW. malutka pompka już w porządku - piachem się zasyfiła - ale skąd piach?

Opublikowano

Ok czyli jest alternatywa w postaci tej pompki.Myślę że będzie to rezerwa i podepnę ją do układu-między zaworem o korpusem bio wstawię trójnik i doprowadzę węża od tej pompki...Gdyby pompa c.o. padła to załączam New Jet 1200 i biologia śmiga dalej.

Pompka jest naprawdę miniaturowa - korpus ma 7x7x4,6cm

Do tego dochodzi wlot (możesz założyć koszyk i wtedy możesz tlumić przepływ) i wylot 3/4 cala

Ten koszyczek z gąbką jest w standardzie z pompą czy trzeba osobno dokupować?