Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A myślałeś o narurowcach?Możesz na nim oprzeć filtrację mechaniczną jak i biologiczną,a w akwa więcej miejsca i nie maczasz łap co tydzień...

Perez, cyknij fotkę tego Twojego układu. To jest również mechanik? Frapujące ;)

Opublikowano

Pierwszy korpus bedzie to tylko plastikowa rurka z otworami (ta co zostaje po odwinięciu sznurka z wkładu sznurkowego) z nawiniętą bardzo rzadką cienką gąbką (ma zatrzymywać syfy powyżej 0,5mm żeby pompy nie uszkodzić jednocześnie stwarzając jak najmniejszy opór).

Za pompą dwa korpusy równolegle 50um wkład sznurkowy.

Opublikowano
Ja w mojej 500-setce mam weipro 3500.Pracuje on od dłuższego czasu,i nic złego o nim nie moge powiedzieć.Czyszczę go raz lub dwa razy w tygodniu,i za każdym razem dolna gąbka jest na maxa oblepiona kupskami :D ,a pozostałe 3 gąbki drobnym syfem.

pozdrawiam

A jak jest z wibracjami i poziomem hałasu w tym filtrze?

Szukam czegoś co nie wpada w rezonans, a na dodatek cicho i sprawnie działa.

Idealnie by wpasował się w moje zapotrzebowanie niski pobór mocy :-)

Opublikowano

Jarosław Woźniak napisał(a):

Ja w mojej 500-setce mam weipro 3500.Pracuje on od dłuższego czasu,i nic złego o nim nie moge powiedzieć.Czyszczę go raz lub dwa razy w tygodniu,i za każdym razem dolna gąbka jest na maxa oblepiona kupskami ,a pozostałe 3 gąbki drobnym syfem.

pozdrawiam

A jak jest z wibracjami i poziomem hałasu w tym filtrze?

Szukam czegoś co nie wpada w rezonans, a na dodatek cicho i sprawnie działa.

Idealnie by wpasował się w moje zapotrzebowanie niski pobór mocy

Wątpię abyś znalazł coś o tym przepływie spełniającego twoje oczekiwania... :wink:

Opublikowano

Mam ten filtr ponad rok.Przez ten okres czasu dokładnie mogłem się przekonać co to za sprzęt.

Jest niesłyszalny,pomimo tego że baniak stoi jakieś 2m.od łóżka.Pracuje on non stop.

Być może trafiłem na idealny egzemplarz,nie wiem :mrgreen:

Dla mnie jest on super :!:

pozdrawiam :!: