Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki jest waszym zdaniem najlepszy filtr wewnętrzny z przepływem 2000-4000l/h?

Co myślicie o weipro TC 3500?

Szukam dobrego filtra wewnętrznego,ponieważ prawdopodobnie będzie to tylko jeden filtr w akwarium :wink:

Opublikowano
No ja mam Resuna B 2000 , ale go raczej nie polecam , często burczy.

Ps. ja w akwa mam filtr wew. sam od 4 miesięcy i żadna ryba nie zdechła , rosną wszystkie i czują się dobrze.

Pewnie , zdechnąć nie zdechła , we Wiśle też żyją ryby , jakie duże nawet rosną :mrgreen:

Poza tym 4 miesiące to kawał czasu, u niektórych nawet akwarium nie dojrzało , a Ty swoje dajesz za przykład.

Wiesz co , już nawet nie na naszym Forum gdzie staramy się przestrzega jakości wody , ale na wszystkich forach akwarystycznych to herezja jest.

Opublikowano

Ja w mojej 500-setce mam weipro 3500.Pracuje on od dłuższego czasu,i nic złego o nim nie moge powiedzieć.Czyszczę go raz lub dwa razy w tygodniu,i za każdym razem dolna gąbka jest na maxa oblepiona kupskami :D ,a pozostałe 3 gąbki drobnym syfem.

pozdrawiam

Opublikowano
Ja w mojej 500-setce mam weipro 3500.Pracuje on od dłuższego czasu,i nic złego o nim nie moge powiedzieć.Czyszczę go raz lub dwa razy w tygodniu,i za każdym razem dolna gąbka jest na maxa oblepiona kupskami :D ,a pozostałe 3 gąbki drobnym syfem.

pozdrawiam

Czyli polecasz ten filtr?

Opublikowano

A JA używam ATMANA At-203 38 W 2000 l/h . Jestem z niego bardzo zadowolony bardzo ładnie zbiera cały syf w akwarium. Czyszczę gąbkę 1-2razy z tygodniu.

Głowica jest znana wszystkim bardzo dobrze, szczególnie na tym forum sporo osób ją używa .

Opublikowano

A ja miałem AT-203 i wkurzało mnie jego wibrowanie. Wytrzymaliśmy razem prawie dwa lata po czym wyleciał z akwa. TC-3500 IMO będzie lepszym wyborem.

Łukasz Szin : popraw podpis pod wypowiedzią zgodnie z nowym regulaminem

Opublikowano

No tak......kol:Perez666 ma rację,zyskasz na miejscu w akwa,no i nie będziesz stresował ryb przy cotygodniowym moczeniu rąk,aby wyjąć mechanika celem czyszczenia.Ja niebawem przechodzę na narurowce,co nie znaczy wcale że mam dość weipro.Do końca jestem z niego zadowolony,lecz doszedłem do wniosku że chcę coś zmienić :!:

pozdrawiam