Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U eljota wygląda to świetnie a również świeci 70W na zbiornik o dł.150cm.Jak będzie niewystarczająco to dojdzie druga 70W.

Dzięki, też w ten sposób kombinowałem :wink:. Dwie 70W jest lepszym rozwiązaniem niż jedna 150W

Co do żarnika polecę ci 8800k, kupiłem taki bo bardzo podobało mi się światło w zbiorniku "nabe" i się nie zawiodłem.

Pięknie wybarwia ryby a i glony rosną że hej :) a dodatkowo światło jest "odpowiednio białe" :wink:

Opublikowano
Dzięki, też w ten sposób kombinowałem . Dwie 70W jest lepszym rozwiązaniem niż jedna 150W

No wiadomo że 2 są lepszym rozwiązaniem bo światło będzie padać z dwóch niezależnych źródeł.Zamierzasz dokładać drugą lampę?Mówisz 8800k daje białe światło bez żadnych różowych poświat?Bo na zdjęciu to dokładnie barw nie odwzorujesz...Masz żarnik Spalite? http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_p=24e3829a4069&UID=00b05bd011a5

Opublikowano

Żadnego różu, przez kilkanaście sekund zanim się rozgrzeje jest lekko żółtawe, a później takie, jakby ci tropikalne słońce zaglądało do baniaka :wink:

Dokładnie mam ten żarnik z linka.

Nie będę dokładał drugiej lampy jak dla mnie zbędna, podoba mi się lekko zacieniony jeden z boków.

Opublikowano

Oki ,czyli o świetle się już dowiedziałem co nieco,wracając do korony to mam drugi wariant tzn.nakryć szybą tę otwartą połówkę pokrywy.Będę kombinował jak dostanę już lampę w swoje łapy :D