Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótko zwięźle i na temat:

Mam:

:arrow: Acei: 2+6

:arrow: Labeo: 1+6

:arrow: Membe: 2+6

:arrow: Demasoni: 1+3

Od czasu zakupu, tj. od ok. 6miesięcy czekałem i liczyłem na to że dorastający samiec membe deep przekona mnie co do swej czystości rasowej, po tym półroczu nie mam wątpliwości, już mnie nie przekona. Przymierzam się do wiosennej zmiany wystroju - wymiany drobnych skałek serpentynitu na słusznych rozmiarów piaskowiec. Chciałbym przy okazji odświeżyć temat obsady. Acei zostaje, samiec piękny. Labeo zostaje. Membe wyleci na 100%, demasoni jakoś gubi mi się w tym zestawieniu. Choruje od jakiegoś czasu na zebre chilumbe Maison Reef i to ten gatunek widziałbym zamiast demasoni. Dla odrobiny pomarańczu zastępując samice membe dołożyłbym msobo lub red-red.

Zostałoby więc:

:arrow: Acei 1+6

:arrow: Labeo 1+6

:arrow: Chilumba 1+4

:arrow: Msobo/Red-Red 1+4

Chce więdzieć czy wg. Was tych 4 samców które do łagodnych baranków nie należą uda się pogodzić w 150cm? Czy ew. pozostać przy trzech pierwszych gatunkach?

Opublikowano

Malpat sory, ale pomyliłeś tematy? Widzisz gdzieś tutaj zdjęcie z prośbą o identyfikacje?

Dla Twego spokoju - wiem jak wygląda saulosi coral.

Harisimi zależy mi głównie na Twojej opinii :twisted: - Pogodze te rybska? Również pod kątem diety, trewki z chilumbą? :roll:

Opublikowano
Pogodze te rybska? Również pod kątem diety, trewki z chilumbą?

Trewek żeruje na wolnym od osadów peryfitonie,chilumba na peryfitonie i planktonie.Czyli jak sam Harisimi powiedział,takie ryby o takich "elastycznych" układach pokarmowych da się pogodzić.Oczywiście z mięskiem nie ma co przesadzać...Hari pewnie zrobi na ten temat wykład :wink: