Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki jest właśnie cel stabilizacji cyklu azotowego. Oczywiście nie stanie się to za dzień, lub dwa, oraz podkreślam jeszcze raz : SKOKI NO2 W TRAKCIE STABILIZACJI CYKLU SĄ NIERZADKO ŚMIERTELNE DLA RYB !!!. Uff..

Masz szczęście, że mam dziś dobry humor, bo z reguły na takie milionowe pytania nie odpowiadam :wink:

Proszę moderatora o przeniesienie do podstaw, by nie zaśmiecać tematu.

Opublikowano

Najpierw pojawi się NH3/4,jeśli to ci nie zabije ryb to tak jak pisał Sławek może to zrobić wysokie stężenie NO2.BTW skoro wiesz że masz za małe akwarium dlaczego kupiłeś yellowki?Jeśli koniecznie chciałeś mieć przedstawicieli mbuny to tylko saulosi do takiego baniaka.

Opublikowano

Piszesz takze, ze filtruje to fan1. A gdzie jakies medium biologiczne ? Skoro nie masz kasy na kubel, to zaloz jakas duza gabke na tego fana, lub kup jakas wieksza kaskade i wsyp troche ceramiki. Ew. ceramika do woreczka i podwiesic za kamieniem, kierujac wylot filtra na nia.

Ehhh.. jakos od tylu sie zabrales do tego...

Opublikowano

Swoją drogą to tym fan1(max.230l/h) nieczystości z dna się nie pozbędziesz.Czeka cię jeszcze trochę zakupów,trzeba było poczekać,nazbierać kasy i zrobić porządny baniak a nie "na hura".

Opublikowano

dzisiaj pójdę po Sera Nitriviec, i tą ceramikę mogę włożyć do tego filtra??? Jak sie zapytać oto w zoologicznym ?

Ps. zdechła mi 1 Yellow, to chyba samiec był taki bardzo jasny mniej żółty był już taki ze sklepu. a pozostałe 2 ciagle na dnie siedzą;/

Opublikowano

Czyli masz złe parametry w akwa.Musisz kupić testy i monitorować baniak.Ceramiki nie wkładaj do tego filterka bo ile tam wejdzie 5 ringów?Tak jak pisał Sławek podwieś na sznurku(kup ceramikę w siateczce).Powiedz Panu w sklepie że chcesz ceramikę porowatą(walce) tzw.bio-ceramika.

Opublikowano

Tak te testy to podstawa(tylko nie kupuj testu NO3 firmy Zoolek bo są do bani :P).Właśnie kup ceramikę coś a'la ta co podałeś w linku(nie musi być akurat tej firmy :wink: ).Możesz powiesić na jakim chcesz sznurku,byle nie był moczony w jakimś pieroństwie :D

Opublikowano

Aha, zaraz się wybieram na zakupy. Tego sera nitriviec też kupić tak i normalnie wlewać? gdy są ryby ?

Kurde ale porobiłem błędów w tym akwa. mam nadzieję że mi tamte nie zdechną.;/;/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.