Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hehe, jak 240 to "ekstremum minimum", to po co o tym pisać i to polecać przy takiej obsadzie? :mrgreen:

Pucek, zastanów się nad obsadą, bo faktycznie strasznie żółto. A sam w sobie zbiornik 200l nie jest zły. Sam taki mam z dwoma gatunkami i uważam, że jest dobry. Ale już trzeciego gatunku z pewnością bym tu nie dał.

Opublikowano
To moja sprawa co bede hodował ja się zapytalem czy to wystarczy jeszcze mam drobne pytanie a te akwarium wystarczy 100x40x40

haha, dobre dobre. Widzisz, właśnie od tego, co chcesz mieć w akwarium zależy, jakie ono powinno być wielkie. Więc jeśli oczekujesz pomocy od nas, miło będzie, jak spuścisz z tonu i napiszesz jednak tą tajemnicę RP, co w akwa ma być.

Opublikowano
hehe, jak 240 to "ekstremum minimum", to po co o tym pisać i to polecać przy takiej obsadzie? :mrgreen:

taki baniak funkcjonował u mnie bez przelewu krwi czyli dość stabilnie natomiast najwiekszy problem miałem z maingano ale samicami a

afry jalo to takie cietzrewie postraszą sie napuszą i odpłyną

yellow to sie kręcą w kółczko i tyle taki lunapark

co do wielkości zbiornika powinno być odwrotnie :

chciałem zrobić malawi więc doczytałem iz min to 80 cm więc poszedłem do sklepu pomierzyłem i pomyślałem e te 20 cm się zmieści i zrobiło się 100 ale przecież 100 a 120 to nie wielka róznica więc i tak można dojśc do ......ho ho ho a nie w dół

Pozdrawiam

Opublikowano

Im większe akwa tym łatwiej się prowadzi, więcej możliwości aranżacji itp. Krzywa gwałtownego wzrostu kosztów utrzymania zaczyna się dużo dalej za 120 centrymetrem długości, więc przemyśl kupno większego szkiełka :)

Opublikowano

Jeśli masz kasę na 240l to IMO niema się nad czym zastanawiać.Większy baniak=więcej wody=mniejsze wahania parametrów a i ryby będą miały swój własny ale już nie tak ciasny kąt(pod warunkiem że nie przesadzisz z obsadą) :wink: .