fhuzbych Opublikowano 19 Lipca 2010 #1 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam wszystkich forumowiczów Niestety po powrocie z wakacji zastałem w baniaczku hm "bagno" i pozostały tylko swiderki dbał o rybki szwagier hm. Zbiorniczek miałem wzorcowy obsada: afra jalo maingano yellow Zakładam nowy stary baniak ale obsadę chcę zmodyfikować choć tamta zła nie była i pytanie do znawców tematu : chciałbym kupić afry jalo bo były cudne do tego no własnie chcę zrezygnować z maingano myslałem o czymś innym i dodaniu czegoś co lubi mięsko może coś z aulonek może coś by się dało pokombinować. Z moich obserwacji afry są spokojne dużo spokojniejsze od maingano więc co : 240 L 120 cm pozdrawiam
Perez666 Opublikowano 19 Lipca 2010 #2 Opublikowano 19 Lipca 2010 IMHO aulony w 240l to nie najlepszy pomysł na dodatek z zadziornymi aframi.Szukałbym raczej czegoś z mbuny
fhuzbych Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor #3 Opublikowano 19 Lipca 2010 tak myślałem przerobiłem dotychczas w swojej karierze 4 gatunki : johanii bardzo agresywne , maingano dość agresywne , afry lekko agresywne i yellow spokojne mam czas będę myślał nad obsadą tamta miała rok i była wzorcowa został mi tylko przychówek maingano bo tarły się samiczki na przemian .... jakieś propozycje 2 gat do afr jalo z wyłączeniem rdzawych maingano i innych oklepanych w 240 coś w zgodności ditetycznej z aframi ?
Perez666 Opublikowano 19 Lipca 2010 #4 Opublikowano 19 Lipca 2010 Labidochromis chisumulae, a trzeci gatunek wybrać z wszystkożernych melanochromisów.
fhuzbych Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor #5 Opublikowano 19 Lipca 2010 A może: Afra jalo Socolofi yellow ewent : Wiliamsi blue Lips
greghor Opublikowano 19 Lipca 2010 #6 Opublikowano 19 Lipca 2010 Nawet jak chciałem wsadzić Wiliamsi do mojej 375 to wszyscy pukali się w głowie - do 240 napewno za duże i zbyt agresywne.
fhuzbych Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor #7 Opublikowano 20 Lipca 2010 jestem blisko decyzji : Afra jalo ok 4 szt Pseudotropheus msobo Magunga 4szt yellow ok 4 szt i myslę ze będzie dobrze :?:
yaro Opublikowano 20 Lipca 2010 #8 Opublikowano 20 Lipca 2010 około 4 sztuk? to znaczy że bierzesz pod uwagę 3 sztuki?
Perez666 Opublikowano 20 Lipca 2010 #9 Opublikowano 20 Lipca 2010 jestem blisko decyzji : Afra jalo ok 4 szt Pseudotropheus msobo Magunga 4szt yellow ok 4 szt i myslę ze będzie dobrze :?: Nie,nie będzie dobrze.Metriaclima sp."msobo"Magunga (bo taka jest poprawna nazwa ) jest roślinożercą(w zdecydowanej przewadze) i na mięsku daleko nie zajedzie.
fhuzbych Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor #10 Opublikowano 20 Lipca 2010 hm no fakt jakieś rady : to może socolofi jednak tylko ze to duze rybsko
Rekomendowane odpowiedzi