Skocz do zawartości

Zbyt wysoka temp. wody w akwa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Owszem, tylko że koszt klimatyzacji jednego pomieszczenia (nie całego mieszkania) jest na tym samym poziomie co "lodówka" akwarystyczna...(nie ma chyba zbytniej rozbieżności cenowej i chyba tez energetycznej ?).

I jeszcze dochodzi kwestia samego wpływu klimatyzacji...dla mnie powietrze jest stanowczo za suche i moje oczęta szybko zaczynają reagować.

A zdaje się że akurat poziomu wilgotności nie ustawisz w klasycznych odmianach tych urządzeń.

No i jeszcze pokój musisz miec zamknięty łącznie z oknem, każde "złamanie" tej zasady (brak hermetyczności) skutkuje włączeniem urządzenia i licznik się kręci nadprogramowo.

Nie wiem,ale moim zdaniem klimatyzacja nie jest tak do końca uniwersalna w kwestii pogodzenia wszystkich potrzeb "rybno-naszych".

Ma dość istotne wady i obostrzenia i dlatego jej nie wymieniłem, choć wydaje się ona taka łatwa w zastosowaniu...

Opublikowano

Ja mieszkam na ostatnim piętrze od strony południowej,więc grzeje mi od dachu,słońce świeci na pokój od 11 do zmroku.Bez wentylatorów temperatura oscylowała w granicach 32 st.C(największa jaką zanotowałem to 31,7).Przy chłodzeniu wentylatorkami dochodzi do 27,7st.C,przy czym wentylatorki włączają się przy 26st.A więc temperatura przez cały dzień nie wzrasta o więcej niż 2 st.Świecę od 9:30 do 21.IMO taki układ sprawdza się wyśmienicie a dolewki to wiadomo w lato zawsze muszą być... :wink:

Opublikowano

Witam i dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim problemem! Zdecydowałem się właśnie na wentylatorki, kolega Perez ładnie wszystko opisał i na nim będę się wzorował :D !

Pozdrawiam i jeszcze raz wszystkim dziękuję!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.