nabe Opublikowano 6 Lipca 2010 #11 Opublikowano 6 Lipca 2010 Bartek słusznie zauważył że coraz większy jest rozdźwięk między tym, co można z KM dowiedzieć się "oficjalnie" i na forum. Wygląda na to,że ludziom którzy pisali kiedyś te artykle dorosły ryby i to nie wygląda już tak różowo jak w czasach, kiedy w 240ce chciało się mieć wszystko co rzucili na sklep ;p Więc rewizja artykułów?
mutra Opublikowano 6 Lipca 2010 #12 Opublikowano 6 Lipca 2010 ja bym do takiego akwarium nie wrzucił nic poza jednym gatunkiem auloncary :/. A to że niektóre artykuły nijak się mają do rzeczywistości to niestety wiadomo od dawna.
marcinem Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor #13 Opublikowano 6 Lipca 2010 No to teraz już nie wiem. Byłem u takiego gościa, który ma sklep i hodowle w domu, no i powiedział mi, że małą obsadę non-mbuna mogę mieć w takim szkle. On sam miał bardzo dużo gatunków które pierwszy raz na oczy widziałem. No i w końcu nie wiem, co zrobić, mbuna czy piękniejsze non mbuna
brazylia Opublikowano 6 Lipca 2010 #14 Opublikowano 6 Lipca 2010 Ludzie rozne rzeczy mowia, co nie zawsze znaczy ze maja racje.Na Twoim miejscu przemyslalbym 3 gatunki mbuny, tak jak Ci proponwal Perez i bedzie wszystko OK.
sabotage Opublikowano 6 Lipca 2010 #15 Opublikowano 6 Lipca 2010 No to teraz już nie wiem. Byłem u takiego gościa, który ma sklep i hodowle w domu, no i powiedział mi, że małą obsadę non-mbuna mogę mieć w takim szkle. On sam miał bardzo dużo gatunków które pierwszy raz na oczy widziałem. No i w końcu nie wiem, co zrobić, mbuna czy piękniejsze non mbuna Pomyśl o mbuna. Co jak co, w takim litrażu dorobisz się pewnie z 15 ładnych, kolorowych ryb (takie saulosi/msobo/wiele innych o ciekawym ubarwieniu samic i samców) a przy 1 gatunku aulonki... no cóż nie wiadomo, jak się dobiorą, ale max 2-3 kolorowe samce i śledziowate samice. Mały zbiornik - mała mubna.
brazylia Opublikowano 7 Lipca 2010 #16 Opublikowano 7 Lipca 2010 Przeciez juz Ci radzilismy, zastanow sie nad 3 gatunkami mbuny.Powiedz co ci sie podoba a wtedy cos sie dobierze zeby bylo dobrze.
Polit Opublikowano 7 Lipca 2010 #17 Opublikowano 7 Lipca 2010 Myślę,że mógłbyś spróbować z jednym gatunkiem mniejszej non mbuny
yaro Opublikowano 7 Lipca 2010 #18 Opublikowano 7 Lipca 2010 Pewnie tak, ale jeden ładny samiec i nieciekawe samice i 3 lub 4 ryby w akwarium, raczej nie napawa szczęściem.
marcinem Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor #19 Opublikowano 7 Lipca 2010 No i chyba zostanę przy Mbuna, ale non mbuna wrzucę, jak będę miał 700L ale to swoją drogą, tylko jakie są fajne gatunki mbuna??
yaro Opublikowano 8 Lipca 2010 #20 Opublikowano 8 Lipca 2010 tylko jakie są fajne gatunki mbuna?? odpal galerię, bo o gustach się nie dyskutuje mi się podoba jedno innemu drugie. znajdź coś co ci się spodoba a pomożemy ci dostroić obsadę.
Rekomendowane odpowiedzi