Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bartek słusznie zauważył że coraz większy jest rozdźwięk między tym, co można z KM dowiedzieć się "oficjalnie" i na forum.

Wygląda na to,że ludziom którzy pisali kiedyś te artykle dorosły ryby i to nie wygląda już tak różowo jak w czasach, kiedy w 240ce chciało się mieć wszystko co rzucili na sklep ;p Więc rewizja artykułów?

Opublikowano

ja bym do takiego akwarium nie wrzucił nic poza jednym gatunkiem auloncary :/. A to że niektóre artykuły nijak się mają do rzeczywistości to niestety wiadomo od dawna.

Opublikowano

No to teraz już nie wiem. Byłem u takiego gościa, który ma sklep i hodowle w domu, no i powiedział mi, że małą obsadę non-mbuna mogę mieć w takim szkle. On sam miał bardzo dużo gatunków które pierwszy raz na oczy widziałem. No i w końcu nie wiem, co zrobić, mbuna czy piękniejsze non mbuna

Opublikowano

Ludzie rozne rzeczy mowia, co nie zawsze znaczy ze maja racje.Na Twoim miejscu przemyslalbym 3 gatunki mbuny, tak jak Ci proponwal Perez i bedzie wszystko OK.

Opublikowano
No to teraz już nie wiem. Byłem u takiego gościa, który ma sklep i hodowle w domu, no i powiedział mi, że małą obsadę non-mbuna mogę mieć w takim szkle. On sam miał bardzo dużo gatunków które pierwszy raz na oczy widziałem. No i w końcu nie wiem, co zrobić, mbuna czy piękniejsze non mbuna

Pomyśl o mbuna. Co jak co, w takim litrażu dorobisz się pewnie z 15 ładnych, kolorowych ryb (takie saulosi/msobo/wiele innych o ciekawym ubarwieniu samic i samców) a przy 1 gatunku aulonki... no cóż nie wiadomo, jak się dobiorą, ale max 2-3 kolorowe samce i śledziowate samice.

Mały zbiornik - mała mubna.

Opublikowano

Pewnie tak, ale jeden ładny samiec i nieciekawe samice i 3 lub 4 ryby w akwarium, raczej nie napawa szczęściem.

Opublikowano

No i chyba zostanę przy Mbuna, ale non mbuna wrzucę, jak będę miał 700L :) ale to swoją drogą, tylko jakie są fajne gatunki mbuna??

Opublikowano
tylko jakie są fajne gatunki mbuna??

odpal galerię, bo o gustach się nie dyskutuje

mi się podoba jedno innemu drugie.

znajdź coś co ci się spodoba a pomożemy ci dostroić obsadę.