kunta Opublikowano 7 Maja 2010 #1 Opublikowano 7 Maja 2010 Wczoraj zakupiłem kolejny produkt Seachemu o dużo obiecującej nazwie denitrate. Niestety Purigen u mnie jakoś nie działa postanowiłem mały filtr (ok. 1 litra) z niewielkim przepływem ok 100lph wypełnić tym wynalazkiem. Czy stosował już ktoś z Was ten specyfik? http://www.seachem.com/Products/product_pages/denitrate.html
Perez666 Opublikowano 30 Maja 2010 #2 Opublikowano 30 Maja 2010 kunta i jak ten specyfik się sprawuje?
mutra Opublikowano 30 Maja 2010 #3 Opublikowano 30 Maja 2010 wydaje mi się że to to samo co produkuje np. hagen. Czyli jakiś glinokrzemian. Czyli mówiąc inaczej rodzaj zeolitu. Dużo to to kosztuje?
kunta Opublikowano 30 Maja 2010 Autor #4 Opublikowano 30 Maja 2010 Jeszcze nie wiem jak to sie sprawuje bo na razie kupilem I stoi... Postanowilem ze jednak dam to dopiero do nowego baniaka. Bedzie tego kolo 2,5 - 3 litrow na 550 litrowe akwa I za tym dam filtr fluidyzacyjny z zywica. Zobacze jak tak bedzie dzialac choc na efekty przyjdzie poczekac pewnie do konca wakacji. Co do ceny to jest to chyba jeden z najtanszych produktow Seachem'a. Ja placilem cos kolo 5-6 GBP za 0,5 litra.
mutra Opublikowano 30 Maja 2010 #5 Opublikowano 30 Maja 2010 i cena by wskazywała na to że to taki "lepszy" zeolit.
Rekomendowane odpowiedzi