paputek25 Opublikowano 6 Maja 2010 #1 Opublikowano 6 Maja 2010 jak rozróżnić samice red -red od red-blue ? Mam 6 samic ( nie wiem co to za odmiana ) i 2 samce : 1x red-red i 1x red-blue . Dzięki
Kroczek33 Opublikowano 6 Maja 2010 #2 Opublikowano 6 Maja 2010 MOje redki są jeszcze małe ale zauważyłem iż red blue [samiczka] jest mniej ubarwiona, lekko przeźroczysta. Tak jest u mnie...Małe red redki były aż pomarańczowe a moje są słabiej wybarwione.
paputek25 Opublikowano 9 Maja 2010 Autor #3 Opublikowano 9 Maja 2010 haloo, czy ktoś z szanownych forumowiczów może pomoć ?
greghor Opublikowano 10 Maja 2010 #4 Opublikowano 10 Maja 2010 Z tego co ja wiem, to nie da się tego rozróżnić. Mam wyłącznie red blue i u młodych które się uchowają występują różne odcienie ubarwienia. W tej chwili pływają u mnie trzy małe samiczki - dwie mniejsze (ok. 1,5cm) są jaśniejsze, a większa (2,5) przypomina barwą dorosłe. Jedyna rada jest taka, że trzeba kupować w zaufanym źródle, a potem nie trzymać razem tych odmian barwnych.
Rekomendowane odpowiedzi