kunta Opublikowano 1 Maja 2010 #1 Opublikowano 1 Maja 2010 Znacie jakąś stronę, książkę, czasopismo... cokolwiek w którym byłyby opisane w przejrzysty sposób odmiany barwne L.trewavasae? Szukam już któryś dzień z kolei i mam coraz większy mętlik w głowie. Najbardziej zależałoby mi na "czystych" kolorach tzn. nie OB,BB. Jeszcze jedna sprawa - Cały żółty kulfon - albinos - czy jest to albinos jakiejś odmiany barwnej czy jest to oddzielna odmiana kolorystyczna?
danielj Opublikowano 1 Maja 2010 #2 Opublikowano 1 Maja 2010 Pokaż zdjęcie tego żółtego trewka. Odmiany barwne wiążą się z geografią. Szukaj odmian miejscowych , Thumbi West, chilimba , Zimbabwe rock. Poza tym odmiany polimorficzne są"czyste" gatunkowo , to nie są kundle Albinizm występuje losowo wśród wszystkich odmian barwnych , z taką samą częstotliwością jak u innych gatunków ryb , nie jest więc oddzielną odmianą barwną.
kunta Opublikowano 1 Maja 2010 Autor #3 Opublikowano 1 Maja 2010 Wiem że konkretne odmiany kolorystyczne występują w danym obszarze ale spróbuj poszukać zdjęć nawet samego Thumbi West i już są problemy bo czasami identyczne zdjęcia są przedstawiane jako Zimbabwe Rock i czemu wierzyć. Poniżej link do zdjęcia albinosa http://www.flickr.com/photos/magro01/3200514947/ Piękny jest.....
Rekomendowane odpowiedzi