Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pompa CO nie jest półśrodkiem pod warunkiem że spełnia stawiane przed nią wymagania...

które opisałem wyżej...

nie wiem jakie wkłady stosujesz, ale tylko sznurki i spłaszczony powrót - może będzie ok ;)

Opublikowano

Teraz stosuję już sznurkowe 50um.

Na powrocie mam spłaszczoną końcówkę.

BTW może i to to chodzi tak jak powinno, prawidłowo i zgodnie z dyrektywami EU tyle tylko że ja osobiście się na tym zawiodłem.

Po prostu za bardzo uwierzyłem opiniom z rożnych forów - min. tego... na których to ludzie niesamowicie zachwalali ten typ filtracji (opartych na pompie CO 15-50).

Po przeczytaniu tych wątków myślałem że pralkę taką mi zrobi w baniaku że rybom łuski powyrywa - a tu wyszło jak wyszło.

Teraz zastanawiam się jaką pompę kupić?

Hailea kusi ceną i przepływem - nie wiem jeszcze jaką kupię 3 czy 5k lph.

Docelowo do baniaka 152,5x61x61

Opublikowano

Tez wlasnie zauwazylem ze ma 150W.

Troche duzo...

W sumie nie narzekam na wysokie rachunki ale sam fakt takiego poboru pradu daje do myslenia.

Poszukam, poszperam moze znajde jeszcze jakis inny zamiennik.

Macie jakies swoje typy?

Opublikowano
BTW może i to to chodzi tak jak powinno, prawidłowo i zgodnie z dyrektywami EU tyle tylko że ja osobiście się na tym zawiodłem.

Po prostu za bardzo uwierzyłem opiniom z rożnych forów - min. tego... na których to ludzie niesamowicie zachwalali ten typ filtracji (opartych na pompie CO 15-50).

Po przeczytaniu tych wątków myślałem że pralkę taką mi zrobi w baniaku że rybom łuski powyrywa - a tu wyszło jak wyszło.

Wydaje mi się że polecane pompy to głównie 25-40.

Jaka jest różnica w przepływie między 15-50 a 25-40/50?

Opublikowano

Co myślicie o Eheimie 1260?

Przepływ 2400lph

Podnoszenie 3,7m

Moc 65W

Jak się będzie sprawowała w 550 litrach?

Oprócz tego będzie Eheim 1046 do denitryfikacji i jakieś cyrkulatory wewnątrz.