Jump to content

Recommended Posts

Posted

W nowym baniaku chciałbym trzymać m.in. Ps. Saulosi i M. Interruptus.

No i tu zacząłem się zastanawiać czy czasami nie będzie dochodziło do krzyżówek.

Samice praktycznie identyczne, samce niby się różnią ale nie jest to różnica taka jak powiedzmy między saulosi, a redem czy innym acei.

Hodował już ktoś razem te ryby?

Jak się ma sprawa krzyżowania?

Posted
Ja myślę że samiczki są zbyt podobne żeby były w jednym akwa

Myślisz czy wiesz bo chodzi mi o pewne informacje?

• 1 month later...
Posted

samice sa prawie identyczne, wiec samczyk moze sie pomylic i zaplodnic nie swoj gatunek tak powstaja bastardy, wogole watpe zeby udalo Ci sie dobrac ten zestaw w odpowiednie haremy, golym okiem nie odróżnisz samic... po co taki dziwny uklad?, dla samcow ? skoro podoba ci sie saulosi wez demasoni i po klopocie.

Posted

Jak będziesz miał odpowiednie haremy to nie powinno dochodzić do krzyżowania ponieważ samce nie tylko przez wygląd rozpoznają swoje samice.....

Posted

tylko jaki sens jest w trzymaniu prawie identycznych ryb? lepiej zrobic 1 gatunkowe albo wariant 2 ,ktory podalem.

Posted

Chodzi o to że chcę roślinożerny/wszystkożerny gatunek z żółtym kolorem.

Samice saulosi brudzą się z czasem, a mam nadzieję że z Interruptusem nie bedzie takich problemów...

Posted

u interruptusa samic tez moze byc widoczna okresowo kratka czy pas tak samo jak u samic johanii boczna linia czarna,ktora jest zauwazalna w czasie np zdenerwowania.