Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to ok, napisze jeszcze raz - yelow miałeś na złej diecie, w dodatku jeden z osobników wzbudza pewne wątpliwości co do gatunku/płci/jakości/pochodzenia. Może to jest jakiś bastard - samiec i to on jest prawdziwym sprawcą inkubacji? Masz co do tego pewność? Widziałeś jaka ryba wyciera samice? Skoro już wiesz, że dieta jest nieodpowiednia, w jakim celu odławiałeśinkubujące samice? Przecież młode chociażby z tego powodu nie są w pełni wartościowe. Biorąc pod uwagę te dwie rzeczy, to co zrobiłeś z młodymi - sprzedałeś?

Sposób, beztroska postępowania z yelow, pokazuje co się będzie działo z melanochromisami... A zresztą argument, że zostanie jeden samiec i tak jest decydujący i to, że go nie przyjmujesz świadczy najlepiej o Twoim podejściu.

ps. jeszcze wracając do wczesniejszych postów:

zasugerowalem sie tym co napisal wczesniej chyba w innym watku sam prezes klubu...mysle ze gosc wie co napisal...

Daniel napisał gdzieś, że obsada maingano + johani + auratus, jest bardzo dobrze dobrana? Chmmm.... jestem w szoku :D

Opublikowano

greghor - wiem od ktorego samca sa mlode bo widzialem jak sie tarly. co do bastarda yellow?? hem nawet jakbym nie widzial to czy przypadkiem nie sa one bezplodne?? i w czym dieta obniza wartosciowosc nowo przybylej mlodzierzy??tymbardziej ze yellow nie jest calkowicie miesozerca a wszystkozerny z przewaga miesa a jezeli piszesz do mojego postu to powinienes doczytac... co zrobilem z mlodymi?? na razie maluchy sobie siedza w kotniku i rosna zdrowo...co do wypowiedzi prezesa klubu to dotyczylo bastardow co wlasnie zaargumentowal przypadkiem trzymania melanochromisow. w tekscie bylo cos o tym ze ryby daltonistami tez nie sa bo kazda z samic ma kompletnie inne kolory a i pomiedzy samcami tez jest wielka roznica wiec mi nie gas a sam poszukaj :twisted:

kunta - dzieki za namiary na stronke...super sprawa i ceny maja spoko...600l bedzie mnie koszt grosze wiecej niz dalem za 170:D

perez - (z jakiegos powodu najbardziej licze sie z twoim zdaniem :D) majac drugie sporo wieksze akwa jak bys poukladal obsade... 2 zbiornik bedzie mial okolo 200/60cm (lub 240/50 ale jamnik ciezej ulozyc w srodku)

kunta - jeszcze ty bys mogl cos podpowiedziec bo zapewne orientujesz sie jak z dostepnoscia pysi w uk :/ ciezko, ciezko...

Opublikowano

kunta - dzieki za namiary na stronke...super sprawa i ceny maja spoko...600l bedzie mnie koszt grosze wiecej niz dalem za 170:D

Nie ciesz się za szybko - mi za dostarczenie 5x2x2 stopy zawołali jakieś 150 funtów więc już zaczyna się robić mniej kolorowo.

Poszukaj na eBayu - ja kilka baniaków już tam kupiłem i nie narzekam - ostatnio wyrwałem 450 w świetnym stanie za 62 GBP.

Opublikowano

a gdzie ty mieszkasz i gdzie jest siedziba tejze firmy??...moze jakby zadzwonic i umowic sie na odbior?? a ebay sprawdze...upatrzylem sobie bodajrze 6/2/2 stopy :D piekna moze byc sprawa i o ile dobrze pamietam licza sobie cos kolo 230f...ale zobaczymy...jeszcze mam przed soba przeprowadzke na wiekszy dom i narodziny coreczki :D ze 2 miechy zejdzie a jakby cos czesc obsady u kumpla angola moge przechowac...ma dojrzewajacy zbiornik ok 250l i nie wie co jeszcze wlozyc ale na pewno chce african cichlids :D zarazliwa sprawa

Opublikowano

Ja mieszkam na północy północnego Londynu - Cockfosters.

Co do tej firmy to:

- ciężkawy z nimi kontakt - dłłłłłłuuuugo odpisują na maile albo i wcale.

- ciężko znaleźć namiary na nich - czyt. adres - ja po wielu mękach i poszukiwaniach znalazłem info że są gdzieś z centrum wyspy.

- możesz znaleźć ich ogłoszenia na http://www.aquarist-classifieds.co.uk

Dobra kończymy ten OT bo nam zaraz wykasują :-)

Skąd Ty jesteś?

Opublikowano

Niedaleko konsulatu RP - Great Portland Street, Crews Hill - północ Lonynu - mała wioska z mnóstwem sklepów ogrodniczych i 5 akwarystycznymi (świetny wybór), cała sieć Maidenhead aquastics.

Opublikowano
majac drugie sporo wieksze akwa jak bys poukladal obsade... 2 zbiornik bedzie mial okolo 200/60cm (lub 240/50

Tu już jest spore pole do popisu,musisz się określić co ma tam pływać(non-mbuna,mbuna roślino- czy mięsożerna).Wspólnymi siłami na pewno dobierzemy sensowną obsadę :wink:

Opublikowano

chce mbune...z non mbuny podoba mi sie tylko fryeri i cielaczek :D ale tu mam maly problem z dostepnoscia gatunkow...z tad proba utrzymania kilku odmian melanow...ale jeszcze sie wszystko zobaczy