yaro Opublikowano 21 Lutego 2012 #71 Opublikowano 21 Lutego 2012 w obecnej sytuacji napisał bym do administracji pytanie o to na jakiej podstawie zabraniają ci stawiać akwarium? czy posiadają do wglądu opinię jakiegoś rzeczoznawcy, albo wyliczenia fachowców i czy jak będziesz chciał w domu postawić duży regał pełen książek, to czy też będziesz musiał się o to zapytać?
filas Opublikowano 21 Lutego 2012 #72 Opublikowano 21 Lutego 2012 tylko nie pytaj w administracji bo naślą na Ciebie inspektora budowlanego, a jak kiedyś coś się wydarzy z innego zupełnie powodu to zapukają do Pereza jako pierwszego
przemek wieczorek Opublikowano 21 Lutego 2012 #73 Opublikowano 21 Lutego 2012 Banał Jak dla mnie ta odpowiedz jest pozbawiona jakiejkolwiek formy prawnej Nie mogą Ci tego zabronić Jak ich posłuchasz to będziesz jeleń
dzem3 Opublikowano 22 Lutego 2012 #74 Opublikowano 22 Lutego 2012 Najbezpieczniej jest spytać w spółdzielni. Ja tak zrobiłem blok z lat 90-tych, mieszkanie na parterze powiedziano mi że moja 300 litrowa "wanna" spokojnie może stanąć ja byłem osobiście i pytałem pana od spraw technicznych bloku. Odpowiedź pozytywna. Więc dziwię się, że tak Ci odpowiedzieli. Na Twoim miejscu zrobiłbym tak jak radzi Ci teraz w obecnej sytuacji napisał bym do administracji pytanie o to na jakiej podstawie zabraniają ci stawiać akwarium? czy posiadają do wglądu opinię jakiegoś rzeczoznawcy, albo wyliczenia fachowców i czy jak będziesz chciał w domu postawić duży regał pełen książek, to czy też będziesz musiał się o to zapytać?
ryrek Opublikowano 6 Kwietnia 2012 #76 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam tez mam plan teraz postawić akwa troszke wieksze myslałem nad 500 L potem pomyślałem czemu nie 720 mała rożnica w cenie,ukłon w stronę pana wieczorka bo chyba u niego zamówie. Tylko troszke sie boje,to sporo wazyć bedzie, na szczescie mieszkam na parterze w bloku 4 pietrowym.Jakby co zaleje tylko siebie,ale wole o tym nie mysleć.Przed postawieniem planuje mały remont pokoju wymiana paneli malowanie itd i właśnie jeżeli chodzi o panele czy one wytrzymaja taki ciężar?nie powgniataja sie?chce to postawic na stelażu wkurzył bym sie jakby zalało cały pokój i nowe panele może pozostac przy 500 chociaz to niewielka różnica.Doradzcie cos wiem ze po jakims czasie akwa sie kurczy,ale moj strach jest wielki,a wiecie jak w blokach podłogi niezbyt rowne są
eljot Opublikowano 6 Kwietnia 2012 #77 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Czy 500l czy 720l i tak panele szlag trafi A na poważnie stawiaj większe.
aarset Opublikowano 7 Kwietnia 2012 #78 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Stawiaj większe. Ja żałuję, że nie postawiłem głębszych zbiorników. Skoro jesteś przed remontem, to może w miejscu gdzie będzie stał zbiornik, połóż płytki zamiast paneli. Stelaż z nóżkami lub wylewka samopoziomująca.
krawro Opublikowano 7 Kwietnia 2012 #79 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 mam 500l w bloku na drugim piętrze,waga z szafką ok.750 kg,nikogo nie pytałem o pozwolenie,stoi na deskach barlineckich i jest ok.teraz postawiłbym 800l.
chlodnica Opublikowano 7 Kwietnia 2012 #80 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 mam kumpla,w bloku spoko stoi 870 litrów...
Rekomendowane odpowiedzi