Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam kolegów

dr.Roman Pawlak polecił mi do 112l -7szt. A.calico oraz do tego 7szt. Copadichromis borleyi kadango, nie wiedziałem prawie nic o tych rybach bo dopiero zaczynam hodowlę Malawi ....

Myślicie że jest ok?

Po czytaniu o nich widzę że są zbyt duże i agresywne ale nie wiem ...;/

Czy myślicie tak jak on ?Jest ok?

Są u mnie od miesiąca i coś chyba słabo rosną...;/

Opublikowano
Nie chce podwazac opinii dr.Pawlaka, ale to jest obsada nie na twoje akwa. W 112l mozesz trzymac harem saulosi. O laczeniu mbuny z non mbuna juz nie wspomne.

oba gat są z non mbuny ...;/

A jeżeli są to gatunki nie na te akwa to czy znacie jakieś małe pyszczaki takie 8-10cm co dadzą radę np.1+3 w tym baniaczku?

Skłaniam się ku rdzawemu, haremik np.1+3/4 czy da radę?

Opublikowano
Nie chce podwazac opinii dr.Pawlaka, ale to jest obsada nie na twoje akwa. W 112l mozesz trzymac harem saulosi. O laczeniu mbuny z non mbuna juz nie wspomne.

oba gat są z non mbuny ...;/

A jeżeli są to gatunki nie na te akwa to czy znacie jakieś małe pyszczaki takie 8-10cm co dadzą radę np.1+3 w tym baniaczku?

Skłaniam się ku rdzawemu, haremik np.1+3/4 czy da radę?

Racja, przepraszam, za dużo wątków czytałem naraz :wink:

Ciężko jest dostać ładnego rdzawego, o wiele ładniej będą się Saulosi prezentowały. Saulosi to straszny terytorialista, pokazuje przepiękne barwy, czego przy rdzawych nie uświadczysz.Gorąco namawiam :wink:

Tak czy inaczej, może dr.Pawlak źle cię zrozumiał co do wielkości baniaka, bo coś mi się wierzyć nie chce :mrgreen:

Opublikowano

zrozumiał dobrze że mam 112l ale myślał chyba że zmienię na jakieś 400l :shock: :? :cry:

Nic mu nie mówiłem o zmianie ale dobra.

Kurcze saulosi są fajne, ale kuzyn je ma a mieszka obok mnie właściwie i nie chce żebyśmy z młodymi konkurowali itp.

A rdzawego nikt nie ma i chyba będzie okey.

Czekajcie na rozwój sytuacji.