Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Dzisaj po kilkunastu dniach od odlowienia do 25l "porodowki" samica wypuscila mlode. Wygladaja na bardzo zdrowe, doliczylem sie tylko 7 (6 ciemnych i 1 zolciotka). Pytania:

1. Czy kolor juz bedzie oznaczal plec?

2. Wylowic male ze zbiornika 25l i wlozyc do ogolnego tyle ze do kotnika?

3. Karmic pokruszonym pokarmem czy moze lepiej kupic jakis specjlny? Jesli kupic to jaki.

4. Jaka jest szansa ze mlode przetrwaja?

Dodam ze to moj pierwszy chówek :)

Opublikowano

1. Jak wyżej :)

2. Ja zostawiam swoje w "porodówce" i rosną ładnie ;]

3. Najlepiej skruszonym pokarmem dla ryb dorosłych.

4. Duża... podchów młodych pyszczaków do trudnych nie należy :) Regularne i urozmaicone karmienie + podmianki wody i wszystko powinno być git :)

Opublikowano
moze ktos wezmie jesli nie to oddam do sklepu

A z jakiego źródła masz te ryby, że chcesz je rozprowadzać bo zoologach?

prywatny hodowca, czy to zle oddac je ?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podepne sie pod temat bo dzis zauwazylem ze moja samiczka ma w mordce kilka maluchow na moje oko maluchy tak ze 2-3 mm, a moje pytanie brzmi nie mam zapasowego akwarium i co byscie radzili by jednak udalo mi sie odchowac maluchy. Zakup kotnika, wlozenie samiczki do kuli takiej jak niektorzy trzymaja welonki(tylko jak napowietrzac).

• 5 tygodni później...
Opublikowano

udalo mi sie zlapac samiczke wyplula 15 malych z tego zyje 13 (2 padly ze wzgledu na moja porazke przy odlawianiu). 10 samic, 3 samce, mam je w 20 cm kotniku moje pytanie brzmi: jak dlugo musze je tam trzymac by wpuscic do akwarium lub oddac lub sprzedac do akwarystycznego, bo widze ze znow ta sama samica inkubuje?