Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Rozmawiałem z jedną z osób handlujących pokarmem i stwierdził, że spirulina forte 36% jest słabej jakości. Jako uzupełnienie zaproponował dainichi ultra krill jako uzupełnienie do dainichi veggie fx i hikari excel (nie wiem czy nie zrobiłem literówek w nazwach). Co o tym sądzicie

Na chwilę obecną mam jeszcze nature food plant.

Hoduje demasoni i msobo

Opublikowano

Jeśli ktoś jako zamiennik spiruliny dla roślinożerców polecił ci kryla to chylę czoła, widać znawca. Gdyby miał podstawy do porównań i polecał OSI zamiast tropikalowej spiruliny to mógłbym jeszcze zrozumieć, ale w tym przypadku myślę że chciał ci sprzedać to co miał pod ręką :)

Opublikowano
stwierdził, że spirulina forte 36% jest słabej jakości. Jako uzupełnienie zaproponował

nie rozumiem jaki związek ma kwestionowana jakość spiruliny forte z tym aby uzupełnić ją innymi pokarmami, przecież na tym to polega aby podawane jedzenie było urozmaicone - oczywiście odpowiednio dobranymi pokarmami do rodzaju ryb jakie hodujesz

skąd taka nagonka na spirulinę tropicala? często czytam, że to kiepski pokarm, dlaczego?

Opublikowano

Porównywaliśmy kiedyś spirulinę Tropicala i bodajże Jbl'a - głosy były podzielone mniej więcej po pół, co do posiadania ww przez klubowiczów. Osobiście karmię Tropcalem :mrgreen:

Opublikowano
Jeśli ktoś jako zamiennik spiruliny dla roślinożerców polecił ci kryla to chylę czoła, widać znawca. Gdyby miał podstawy do porównań i polecał OSI zamiast tropikalowej spiruliny to mógłbym jeszcze zrozumieć, ale w tym przypadku myślę że chciał ci sprzedać to co miał pod ręką :)

TEż tak myślałem, ponieważ w forumowym zestawieniu pokarmów jest sklasyfikowany jako mięsny.

Czy dainichi veggie fx może być jako podstawowy pokarm?Ktoś gdzieś napisał, że raczej jako uzupełnienie