pabloski76 Opublikowano 4 Marca 2010 #1 Opublikowano 4 Marca 2010 Czy mozna rozpoznac plec u rybek Pseudotropheus elongatus "mphanga" wielkosci okolo 2cm
elozox Opublikowano 4 Marca 2010 #2 Opublikowano 4 Marca 2010 nie, chyba ze masz mikroskop p.s nie rob smietnika z forum
pabloski76 Opublikowano 4 Marca 2010 Autor #3 Opublikowano 4 Marca 2010 mam do kupienia mlode rybki chce 6 sztuk ale niewiem czy to nie sa same samce,wiec stad to pytanie.Wiec bez problemu moge brac nie obawiajac sie ze to beda samce?A kiedy sie wybawiaja one i mozna rozpoznac plec?
elozox Opublikowano 4 Marca 2010 #4 Opublikowano 4 Marca 2010 mam do kupienia mlode rybki chce 6 sztuk ale niewiem czy to nie sa same samce,wiec stad to pytanie.Wiec bez problemu moge brac nie obawiajac sie ze to beda samce?A kiedy sie wybawiaja one i mozna rozpoznac plec? Nie bardzo kumam tresc natomiast 6 owych ryb to loteria , samce wybarwiac sie zaczynaja majac okolo 4 cm ,rowniez maja dluzsze pletwy zakonczone bardziej "spiczascie" od samic . Samica pozostaje brazowo-szara,rowniez dotyczy to samcow zdominowanych, wiec co do samicy tak na 100% jest pewniakiem przy inkubacji.
Perez666 Opublikowano 4 Marca 2010 #5 Opublikowano 4 Marca 2010 Jak miałem mpangi to samce zaczęły się wybarwiać gdy doszły do 4-5cm.
Rekomendowane odpowiedzi