krisq75 Opublikowano 1 Marca 2010 #1 Opublikowano 1 Marca 2010 W związku z tym, że posiadam w zbiornikach kilka roślin (anubiasy, kryptokoryny) no i glony oczywiście chciałbym zapodać im jakiś nawozik. Ale nie wiem jaki wybrać aby nie szkodził pysiom. W związku z tym co polecacie? Wiem, że Malawi to nie Holender ale chciałbym coś pomóc roślinkom bo są blade.
orzechopcja Opublikowano 1 Marca 2010 #2 Opublikowano 1 Marca 2010 Ja leje taki i się sprawdza http://www.zoologiczny.sklep.pl/Aqua_Art_Planta_Gainer_Pro_Ferro_500ml__25_46_32___5818 na mój baniak 450L. 12 przyciśnięć nawozu prosto do baniaka (przed użyciem dokładnie wybełtać). Rośliny rosły jak głupie
mutra Opublikowano 1 Marca 2010 #3 Opublikowano 1 Marca 2010 pro ferro to słaby roztwór symfoni złotej z dodatkiem chelatu żelaza. Kup odpowiednią mieszankę tam gdzie kilku z nas kupuje: akwanawozy.republika.pl Pytaj o symfonię wzbogaconą o żelazo i potas. Ja tym nawoże glony w baniaku jest ok i kosztuje ułamek tego co komercyjne nawozy.
pawelwel Opublikowano 12 Grudnia 2010 #5 Opublikowano 12 Grudnia 2010 pro ferro to słaby roztwór symfoni złotej z dodatkiem chelatu żelaza. Kup odpowiednią mieszankę tam gdzie kilku z nas kupuje: akwanawozy.republika.pl Pytaj o symfonię wzbogaconą o żelazo i potas. Ja tym nawoże glony w baniaku jest ok i kosztuje ułamek tego co komercyjne nawozy. Witam. Jestem początkującym, akwarium jeszcze przygotowuje się na przybycie rybek. Dzisiaj kupilem 6 sztuk Cryptocpryny Krauterii, Moje pytanie jest następujące. Jakie jest dawkowanie nawozu poleconego przez matra? Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi