finger Opublikowano 28 Lutego 2010 #1 Opublikowano 28 Lutego 2010 Panowie i Panie. Czy jest mozliwe zeby nieletnia samica nosila ikre? Samce dopiero zaczynaja sie wybarwiac, jeden najbardziej wybarwiony ma czarne juz pletwy - grzbietowa i brzuszne, oraz pysk zaczyna sie mienic niebieska poswiata... Samica ma pysk jakby polknela cos duzego i stanelo Jej w pysku, nie przyjmuje pokarmu. Zauwazylem to dzisiaj. Do tego jest bardzo agresywna wobec wszystkich ryb. Ryby to Saulosi Coral. ciaza urojona czy co? licze na pomoc
elozox Opublikowano 28 Lutego 2010 #2 Opublikowano 28 Lutego 2010 u mnie 5 miesieczna okolo 3 cm samiczka demasoni inkubowala a pozniej byly mlode widzialem 1 z nich
pabloski76 Opublikowano 28 Lutego 2010 #3 Opublikowano 28 Lutego 2010 moja samica saulosi pierwszy raz inkubowala jak miala okolo3-4cm.Samiec i samica wygladaly tak samo nawet nie zaczely sie wybawiac.I samica przy pierwszej inkubacji wypuscila kilka mlodych.
finger Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor #4 Opublikowano 28 Lutego 2010 Ok czyli norma. Moge to traktowac jako argument ze jest im u mnie dobrze?
paputek25 Opublikowano 28 Lutego 2010 #5 Opublikowano 28 Lutego 2010 a może na odwrót to potraktować rozmnażają się - nieletnie - w trosce o zachowanie zagrożonego gatunku Bez off topu w działach tematycznych proszę. mutra
finger Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor #6 Opublikowano 28 Lutego 2010 pfff albo wiosna idzie i im sie sexu chce (nie tylko im)
slawek gorol Opublikowano 1 Marca 2010 #7 Opublikowano 1 Marca 2010 Jak najbardziej w porządku. Trzeba także liczyć się z tym, że samiczka może nie donosić ikry. Nie wie jeszcze jak się to do końca robi
Rekomendowane odpowiedzi