Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hm zaiste, niby takich tematow bylo mnostwo bo 112 l, to praktycznie to samo, ale mimo wszytsko napisz, jak szerokie i dlugie jest akwa.. Moze bedzie mozna "wepchnac"(w bardziej lub mniej doslownym znaczeniu) Maylandia estherae red red, Blue -red, badz Iodotropheus sprengerae, czy wielbione przez wszytskich Labidochromis caeruleus...

Nie tylko PS.S mozna wrzucic do tego akwa :wink:

Opublikowano
Hm zaiste, niby takich tematow bylo mnostwo bo 112 l, to praktycznie to samo, ale mimo wszytsko napisz, jak szerokie i dlugie jest akwa.. Moze bedzie mozna "wepchnac"(w bardziej lub mniej doslownym znaczeniu) Maylandia estherae red red, Blue -red, badz Iodotropheus sprengerae, czy wielbione przez wszytskich Labidochromis caeruleus...

Nie tylko PS.S mozna wrzucic do tego akwa :wink:

Chyba nie zauważyłeś ale marsel87 podał pełne wymiary akwa :wink:

Opublikowano

no wlasnie juz troche przegladalem forum i wiem ze mam akwa niezabardzo odpowiednie do malawi wiem ze powinno byc duzo wieksze chodzi glownie o powierzchnie dna no ale niestety nie dysponuje w swoim pokoju odpowiednia polka aby zainstalowac inne wieksze a na druga szafke nie mam miejsca w tym momencie to akwa ktore podalem to jest max :? wlasnei pomyslalem o saulosi bo nie osiagaja duzych rozmiarow i co jest plusem bede mial dwa kolory rybek 8) a akwa jest napewno zamale jaks ei doczytalem na dwa gatunki :?

Opublikowano
no wlasnie juz troche przegladalem forum(...)chodzi glownie o powierzchnie dna(...)wlasnei pomyslalem o saulosi bo nie osiagaja duzych rozmiarow i co jest plusem bede mial dwa kolory rybek 8) a akwa jest napewno zamale jaks ei doczytalem na dwa gatunki :?

Popieram taka postawe, ze najpierw sie czyta i zbiera potrzebne informacje na temat, a dopiero pozniej dziala.

Saulosi naprawdę bardzo ladnie wygladaja w odpowiednio udekorowanym akwa. Jak na poczatek przygody z malawi to wedlug mnie sa idealne.

Jestem tez zwolennikiem wiekszych grup haremowych a nie upychanie po 2-3 rybki z kilku gatunkow do jednego malego akwa bo jest ladnie i kolorowo no i tak polecil "sprzedawca"- tak na marginesie, takich to trzeba omijac z daleka.

Jak juz "zachorujesz na malawi" :lol: " to jest tylko kwestia czasu kiedy wymienisz akwa na wieksze i zmienisz obsade. znajdziesz tez wtedy miejsce na wieksze akwarium itd. itd. :wink:

Pozdrawiam 8)

Opublikowano

dokladnie kiedys napewno postaram sie o wiekszy baniaczek 8) ale dopiero jak nabiore troche doświadczenia z malawi :) narazie postaram sie w jak najlepszy sposob wykorzystac zbiornik ktory posiadam :)

pozdrawiam i dzieki za pomoc :wink: