marwiko Opublikowano 22 Lutego 2010 #1 Opublikowano 22 Lutego 2010 witam kupiłem sobie wapień filipiński i koralowca poradzcie co zrobić z tymi kamieniami przed włożeniem do akwarium
Perez666 Opublikowano 22 Lutego 2010 #3 Opublikowano 22 Lutego 2010 Wyrzucić i dać piaskowiec,serpentynit lub zwykły wapień.Wybrałeś najbrzydszy rodzaj kamienia..... Kamienie możesz wyszorować ,wypłukać,wyparzyć.
marwiko Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor #4 Opublikowano 22 Lutego 2010 tobie się może nie podobać !!! mnie się podoba i nic nie będę wyrzucał.
Perez666 Opublikowano 22 Lutego 2010 #5 Opublikowano 22 Lutego 2010 I po co się unosisz?Napisałem ci jak możesz przygotować kamienie i to że średnio nadają się do malawi.Wiem co mówię bo przerabiałem już tego filipińczyka i 40kg po 9zł/kg wyleciało z hukiem
Gość pfpp Opublikowano 22 Lutego 2010 #6 Opublikowano 22 Lutego 2010 Nie wyglada tak zle jak zarosnie glonami.... ja mam kilka sztuk porosnietych zielonym glonem i trzymam je po to, zeby male rybki mialy sie gdzie chowac.
elozox Opublikowano 23 Lutego 2010 #7 Opublikowano 23 Lutego 2010 Wyrzucić i dać piaskowiec,serpentynit lub zwykły wapień.Wybrałeś najbrzydszy rodzaj kamienia..... Kamienie możesz wyszorować ,wypłukać,wyparzyć. To ze Tobie sie nie podoba ten kamien nie upoważnia Cie do wmawiania innym ze wapien filipinski jest brzydki , mi sie podoba mam go od 5 lat natomiast nie podobają mi sie lupki czy piaskowiec bo przypominaja mi raczej plyte chodnikowa czy kafelki w lazience,ale nie rozglaszam tego, niech kazdy sam decyduje co mu sie podoba a co nie , Wapien doskonale stabilizuje odczyn Ph wiec nadaje sie jak najbardziej do malawi.
Perez666 Opublikowano 23 Lutego 2010 #8 Opublikowano 23 Lutego 2010 Z filipińczyka nic sensownego nie ułożysz,wygląda jak martwa rafa.Oczywiście jak się wam podoba to proszę bardzo nikomu nie zabraniam.W galerii jest kilka zdjęć z filipińczykiem i widać że bardzo wielu osobom się poprostu nie podobają.Nawet jak zarosną glonem nie dodaje im to uroku.
nabe Opublikowano 23 Lutego 2010 #9 Opublikowano 23 Lutego 2010 A mi się też nie podoba i roszczę sobie prawo do pisania o tym gdzie tylko zechcę i wspominania tego przy każdej okazji Zresztą każdy zna te powiedzenie o gustach. Kolega marwiko może rozważy wyczyszczenie tego karcherem jeśli jest bardzo brudne.
maciejborek Opublikowano 14 Października 2010 #10 Opublikowano 14 Października 2010 A ten wapień koralowy zielony daje rade? tylko nie wiem co do niego, bo lupki kwarcytowe znowu biale i srednio pasuja
Rekomendowane odpowiedzi