wesolcmg Posted February 20, 2010 #1 Posted February 20, 2010 Witam. Teraz zastanawiam się nad obsadą: Cynotilapia Afra sp Jalo reef M. Estherae OB M.Hajomaylandi Tylko mam pytanie czy żadnego konfliktu nie będzie co do dominacji i krzyżowania oraz gdzie taki zestaw bym dostał bo o M.Hajomaylandi i Cynotilapia Afra sp Jalo reef to może być ciężko wraz z wysyłką.
elozox Posted February 20, 2010 #2 Posted February 20, 2010 moim zdaniem powinno byc ok dieta i bez krzyzowania ,tyle ze 2 z tych gatunkow samce rosna do ponad 14 cm- wiec troche duze jak na 120 cm , samiec c. afra do ponad 10, i gdy nie ma wysokiej pozycji w baniaku nie bedzie pokazywal pelnego ubarwienia , pewnie tylko podczas tarla.
wesolcmg Posted February 20, 2010 Author #3 Posted February 20, 2010 Gdyby tylko te dwa gatunki trzymać to wystarczające? M. Estherae OB M.Hajomaylandi Tylko gdzie M.Hajomaylandi pozyskać?
elozox Posted February 21, 2010 #4 Posted February 21, 2010 jak chesz mozesz probowac i z 3 gat ale do 12 cm samiec , poprostu moim zdaniem te 2 w/w gatunki w 120 cm sa zaduze co do funkcjonowania jest to dobra obsada ale do 150cm.
yaro Posted February 22, 2010 #5 Posted February 22, 2010 M.Hajomaylandi widziałeś live czy na zdjęciach? Wg mnie niezbyt ciekawa ryba, chociaż o gustach się nie dyskutuje. Ja jednak wybrał bym inną obsadę i nie taką dużą jak do 240 l.
MalawiHobby Posted February 22, 2010 #6 Posted February 22, 2010 M.Hajomaylandi widziałeś live czy na zdjęciach? Wg mnie niezbyt ciekawa ryba, chociaż o gustach się nie dyskutuje. Ja jednak wybrał bym inną obsadę i nie taką dużą jak do 240 l. Jaką?
Perez666 Posted February 22, 2010 #7 Posted February 22, 2010 Zerknij tu http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=15&t=5646 Jest tyle ciekawych niezbyt dużych pyszczaków a ty chcesz tam takie krówki wcisnąć.Przeglądnij książki ,internet a na pewno coś znajdziesz do takiego baniaka.Bo słuchanie dziesiątek propozycji kto co by tam włożył mija się z celem...
wesolcmg Posted February 22, 2010 Author #8 Posted February 22, 2010 M.Hajomaylandi widziałem tylko na foto w galerii http://galeria.klub-malawi.pl/data/media/6/IMG_6593.jpg teraz myślę nad takim zestawem Melanochromis cyaneorhabdos - maingano Cynotilapia Afra sp Jalo reef ????????????????????
elozox Posted February 22, 2010 #9 Posted February 22, 2010 ksiazkowa obsada ja bym dolozyl jeszcze cos zoltego jako 3 gatunek proponuje msobo magunge i bedzie piekne zestawienie sam nad takim myslalem:)
wesolcmg Posted February 22, 2010 Author #10 Posted February 22, 2010 Czy nie będzie kłótni z Cynotilapia Afra sp Jalo reef bo samce trochę podobne?
Recommended Posts