-Przemo- Opublikowano 19 Lutego 2010 #1 Opublikowano 19 Lutego 2010 Pyszczaki hoduję od niedawna i jest to "moja" pierwsza ikra tych ryb. Rybki kupiłem młode od hodowcy, ta samica od początku była troszkę większa od reszty oraz jaśniejsza/wyblakła. Hodowca stwierdził, że to pewnie będzie samiec. Ja zaczynam nawet mieć wątpliwości czy to jest saulosi, ona nie jest żółta jak reszta samic, ten żółty ma 50% mniej intensywny niż reszta :/ Poza tym nikt jej prawie w ogóle nie goni ani ona nikogo. Ryby są w akwarium od miesiąca. Teraz patrze a ona ma chyba ikrę, trzyma się z dala od grupy, nie płynie do jedzenia: A samca nie ma żadnego, jeden się chyba zaczyna dopiero wybarwiać: Jak myślicie, co w takiej sytuacji? Będzie coś z tego? Nie kopią żadnych dołków, tydzień temu dwa z nich kopały ale już zasypane. W dodatku są dopiero dwa dni po głodówce bo NO2 było duże, za wcześnie je wpuściłem, teraz robię codzienne podmiany. Na tych zdjęciach nie widać dobrze perspektywy, ta samica jest tylko troszkę większa od samca, nie aż tak jak to widać na zdjęciu, był inny zoom. Samiec bez płetwy ogonowej ma 5cm a samica może 6
slawek gorol Opublikowano 19 Lutego 2010 #2 Opublikowano 19 Lutego 2010 Nosi jak w morde strzelił To, że samczyk niewybarwiony, to nie znaczy, że nie jurny
krisq75 Opublikowano 19 Lutego 2010 #3 Opublikowano 19 Lutego 2010 Aby zostać ojcem nie trzeba mieć wcale zarostu
Boroch1990 Opublikowano 20 Lutego 2010 #4 Opublikowano 20 Lutego 2010 "Czy normalny Saulos bez wąsa może zostać dziś alfonsem?! Ależ owszem czemu nie! Jemu też należy się "
paulo24_1985 Opublikowano 17 Marca 2010 #5 Opublikowano 17 Marca 2010 to saulosi coral ja mam harem1+3 mają po 5 cm
-Przemo- Opublikowano 17 Marca 2010 Autor #6 Opublikowano 17 Marca 2010 To jest zwykły saulosi, nie coral.
Rekomendowane odpowiedzi