Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odłów ją i umieść w kotniku, który montujesz w środku akwarium. Inne ryby będą ją cały czas widziały. Ułatwi to ewentualny powrót samicy do akwa jak już wypuści młode.

Opublikowano

Jeżeli to pierwsza inkubacja, to są małe szanse, że donosi. Odłowić możesz, owszem -tylko pytanie - czy będziesz miał co później zrobić z małymi ?

Jaki masz układ ?

Opublikowano

W akwa z yellowkami ciezko utrzymac male nawet jak donosi.

Ja mam w akwa 1 yellowka tylko w celu KONTROLOWANEGO przerybienia.

Mimo ze mam duzo malych kryjowek to I tak daje sobie rade z wszystkimi maluchami (no prawie z wszystkimi bo ostatnio takiego kolo 2-3 cm z filtra zewnetrznego wyciagnalem I on juz jest bezpieczny)

Opublikowano

Jak miałem yellówki , to jedna z nich mi wskoczyła do kotnika gdzie przebywało 15 świeżo "wyplutych" maluszków saulosi. Pożarała wszystkie :twisted:

Opublikowano

Duże Yellowki świetnie polują ale małe jeszcze lepiej się ukrywają :wink: U mnie największa że się tak wyrażę "przeżywalność" w ogólnym jest właśnie wśród Yello.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Często powroty z kotnika do zbiornika ogólnego są trudne ,niektóre ryby nie chca akceptować ryb po dłuższej nieobecności,tak więc i rozwiązanie w którym ryba jest odizolowana na jakis czas nie do końca jest słuszne.To wynik własnych obserwacji