Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktory pokarm dla (yellow)jako podstawowy posiadam pokarmy Hikari staple i gold,Tetra cichlid mini granules,Sera cichlid Stick,JBL grane discus,New life spectrum,Tetra pro color.I dwa rodzaje mrozonek.Ja karmie tak ktory wezme do reki wszystkie pokarmy rybki wcinaja chetnie poza sera cichlid stick.

Opublikowano

to pytanie czy stwierdzenie?najlepiej zrób sobie jakis grafik i po kłopcie.ja najczęściej daje gold, stape i malawi. raz w tygodniu spirulinę i pro color.

Opublikowano
Ktory pokarm dla (yellow)jako podstawowy posiadam pokarmy Hikari staple i gold,Tetra cichlid mini granules,Sera cichlid Stick,JBL grane discus,New life spectrum,Tetra pro color.I dwa rodzaje mrozonek.Ja karmie tak ktory wezme do reki wszystkie pokarmy rybki wcinaja chetnie poza sera cichlid stick.

Podpowiedzcie mi proszę, który z niżej wymienionych pokarmów, nadaję się jako bazowy, podstawowy pokarm dla "yellow"?

Posiadam Hikari Staple, Hikari Gold, Tetra Cichlid mini granules, Sera Cichlid stick, JBL Grane Diskus, New Life Spectrum, Tetra ProColor. Ponadto dwa rodzaje mrożonek.

W tej chwili karmię na zasadzie dowolnej, akurat tym który wezmę do ręki. Ryby pobierają pokarmy chętnie, poza Sera Cichlid Stick.

Czy o to chodzi?

Jeżeli tak, to moja rada brzmi- ogranicz ilość pokarmów. Masz "nakupowane" pokarmów zbyt wiele i dlatego ciężko jest Ci ocenić co w danej chwili podawać i jak zbilansować kwestie żywieniowe. Jeden granulat mięsny, jeden ogólny, jeden pokarm płatkowy, dwa rodzaje mrożonek- w zupełności wystarczy.

Jeżeli chodziło o coś innego, postaraj się to nam wyjaśnić. Buduj zdania krótkie, nie staraj się pisać zdań złożonych, używaj przecinków, dużych liter i kropek. Pozdrawiam.