Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Składa się tak, że również jestem "nieszczęsnym" posiadaczem owych sruktur BTN, a konkretnie tła oraz kilku modułów. Brak naklejki z ceną na przedniej szybie - dobre :D

Nie będę komentował postów dotyczących/nawiązujących do posiadaczy tych elementów bo to nic nie da, jeśli ktoś ma takie przekonania to będzie je dalej miał i koniec. Słusznie ktoś też napisał, że każdy tak aranżuje sobie "swój wodny świat" jak mu pasuje a jakich użyje elementów jest i powinno być tylko i wyłącznie jego sprawą.

Sprubuję może napisać dlaczegóż to użyłem BTN-ów i nikogo nie zamierzam przekonywać do ich nabycia.

1. Bezpieczeństwo - urządzając spory zbiornik nie trzeba chyba nikogo przekonywać jakie ryzyko niesie za sobą wykonywanie aranżacji z nazwijmy to "bloków skalnych" lub dużych elementów/kamieni, a życzę powodzenia jeśli ktoś chciałby wykonać np nawis skalny (w przypadku, nie ważne z jakich przyczyn, jego odpadnięcia po jakimś czasie - kończyć nie chyba trzeba).

2. Zgadza się, że tło oraz moduły zajmują trochę miejsca ale wystrój naturalny również. Zaletą jedna BTN-ów czy innych teł innych producentów jest to, że nie tracimy objętości wody która bieże udział w życiu i funkcjonowaniu zbiornika. Ograniczamy jedynie poniekąd przestrzeń dla ryb natomiast woda (u siebie tak mam i było to ideą przewodnią moich konstrukcji) bieże udział w "życiu" akwa. Reasumując - wody jest mniej o objętość jaką zajmie/wyprze z akwa tło/moduł.

3. Kolejna rzecz to możliwość ukrycia osprzętu. Wiem, że za kamykami też można pochować ale niestety nie w kamykach. Ja do ukrycia troszkę miałem: pudełko przelewowe, grzałka, spust wody, obieg wody z kotnikiem, wylewka z sumpa, dyfuzor z napowietrzaniem, pompa cyrkulacyjna - chyba wszystko :wink:

W tej chwili nie widać nic z ww. rzeczy.

Dlaczego ta firma pomimo tego, że wybór coraz większy - jakość i jeszcze raz jakość no i chyba różnorodność oferty.

pzdr