M_sobo Opublikowano 3 Lutego 2010 #1 Opublikowano 3 Lutego 2010 Serdecznie dziękujemy wszystkim Klubowiczom oraz odwiedzającym serwis Klubu Malawi, którzy przekazali Patrycji 1% podatku za 2010 rok!!! Patrycja urodziła się z przepukliną oponowo-rdzeniową (rozszczepem kręgosłupa). Wkrótce skończy 7 lat. Uczęszcza do przedszkola integracyjnego w Żorach, gdzie ma możliwość przebywania z rówieśnikami, co sprawia jej najwięcej radości. Dzięki wielu specjalistom, których spotykamy na naszej drodze (lekarze, rehabilitanci, pedagodzy, psycholodzy, logopedzi i inni) Patrycja nabywa nowe umiejętności i staje się coraz bardziej sprawna. Za to wszystko serdecznie im dziękujemy! Miniony rok był dla Patrycji szczególnie ważny, można powiedzieć, że był rokiem przełomowym. W rzeszowskim szpitalu, pod okiem wybitnego lekarza ortopedy, Patrysia przeszła dwie skomplikowane operacje nóg i przez dwa miesiące była zagipsowana od pasa w dół. A wszystko po to, by stanąć „na własnych nogach”. Ten pierwszy raz był dla Patrycji i dla nas, rodziców, niezapomnianym przeżyciem. Aby było to możliwe, potrzebny był specjalistyczny sprzęt pionizujący – widoczny na zdjęciu. Podtrzymywana za ręce Patrysia potrafi w nim przesuwać się, co sprawia jej wiele radości. Dzięki takiemu staniu wzmacniają się kości oraz poprawia się funkcjonowanie narządów wewnętrznych. Zakup pionizatora oraz dodatkowo łusek ortopedycznych udało nam się sfinansować dzięki zgromadzonym funduszom. Przed Patrycją perspektywa intensywnej i kosztownej rehabilitacji w celu utrzymania efektów operacji. Planujemy również zakup specjalnego aparatu, w którym Patrysia mogłaby samodzielne stawiać kroki przy użyciu górnych partii mięśni ciała. Koszt takiego sprzętu to kilkanaście, a nawet kilkadziesiąt tysięcy złotych. Dlatego zwracamy się z prośbą o przekazanie 1% Państwa podatku za 2011 rok na konto Patrycji założone w Fundacji. ------------------------- W tym celu należy wypełnić wniosek w zeznaniu rocznym w następujący sposób: - w odpowiedniej rubryce wpisać nr KRS: 0000037904 - podać wnioskowaną kwotę - w pozycji „Cel szczegółowy 1%” wpisać: 7102 SOBOŃ PATRYCJA Uwaga: Zamieszczenie tej informacji jest niezbędne do tego, aby Fundacja mogła przekazać otrzymane środki na indywidualne konto Patrycji założone w Fundacji. ------------------------- Wszelkie środki zgromadzone w Fundacji na koncie Patrycji mogą być przeznaczone jedynie na refundację zajęć i turnusów rehabilitacyjnych, odpłatne leczenie oraz zakup sprzętu ortopedycznego i rehabilitacyjnego. Refundacja odbywa się tylko na podstawie udokumentowanych fakturą wydatków – stąd pewność, że ofiarowane fundusze nie zostaną przeznaczone na inne cele. ----- Za wszelkie przekazane środki z całego serca dziękujemy – Marta i Marcin Soboń. Cytuj
slawek gorol Opublikowano 4 Lutego 2010 #2 Opublikowano 4 Lutego 2010 Macie moj 1%. Niewiele bo niewiele, ale mam nadzieje, ze sie przyda. Pozdrowienia. Cytuj
lemonek18 Opublikowano 2 Marca 2010 #5 Opublikowano 2 Marca 2010 Mój 1% też macie dla swojej córeczki Pozdrawiam i powodzenia Cytuj
koba Opublikowano 13 Kwietnia 2010 #6 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Ja i moj Ojciec oddajemy Patrysi 2% Cytuj
M_sobo Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor #7 Opublikowano 7 Lutego 2011 Witam, Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy przekazali w ubiegłym roku 1% swojego podatku dla Patrycji. Rehabilitacja i leczenie Patrycji trwa nadal, więc zwracamy się ponownie z prośbą o dalszą pomoc w formie przekazania 1% podatku za 2010 rok na konto Patrysi założone w fundacji. Wielkie dzięki!!! Cytuj
kabaki Opublikowano 23 Lutego 2011 #9 Opublikowano 23 Lutego 2011 1% ode mnie przekazany od wszystkich, którym będę wypełniać PIT macie po 1% Cytuj
koba Opublikowano 2 Maja 2011 #10 Opublikowano 2 Maja 2011 Odemnie 1% i od Starszego mojego 1% poszedł Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi