Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam prośbe kupiłem tło strukturalne używane brakuje w nim siatek mam tez problem bo posiadam wzmocnienie poprzeczne i niewiem czy wejdzie bez przecięcia go na pół.Czym zastąpić te siatki żeby niemiało wpływu na wode i czy mozna to tło wygiąć delkatnie czy jest ono sztywne? I jeszcze jak rozwiazac sprawe przepływu wody za tłem? Dziękuje i pozdrawiam

Opublikowano

Siatki możesz przykleić na silikon akwarystyczny. Nie przejmuj się cyrkulacją wody za tłem, nie ma potrzeby nic tam robić.Ja do montażu tła musiałem wyciąć poprzeczkę, potem wkleiłem z powrotem i gra. Czy można wygiąć? Miałem takie dmuchane z pcv i pomalowane, było bardzo sztywne. Nie wiem jak twoje.

Opublikowano

wiec wycinam wzmocnienie tylko z jednej strony mam dużo silikonu na wzmocnieniu wzdłużnym i do niego jest przyklejone poprzeczne i niewiem czym sie tam dostać nozyk do tapet odpada może struną? Czy moge zamiast siatki dac gąbke na boki tła żeby ryby niewpłyneły czy jest sens ?

Opublikowano

nie nie poprzeczne chce wycinac ale mam wzmocnienia wzdłużne i na środku zbiornika poprzeczne nad wzdłużnymi ale na wzdłuznych wzmocnieniach jest nawalone silikonu i na tym jest poprzeczne i niewiem czym sie tam dostac