Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To duze zaniedbanie z Twojej strony , wogole akwarium dojrzalo do wpuszczenia ryb? przeszlo cykl azotowy ,najleprze do badania parametrow sa testy akwarystyczne np krople jbl-a, parametry ktore musisz znac aby zapewnic Twoim podopiecznym wlasciwe warunki to pH, kH, gH, NO2, NO3, wszystko jest chyba w faq, jezeli no2 jest wykrywalne w Twoim zbiorniku nie wroze nic dobrego rybka...

JAK juz zmierzysz parametry napisz na forum zobaczymy czy sa dobre

Opublikowano

Jednak szkoda, że zdecydowałeś się na non-mbuna, 40cm szerokości to bardzo niewiele dla tych ryb. Ja raczej widziałbym tam ze 3 gatunki mbuniaków, ale to twój wybór.

Opublikowano

Witam.

Szkoda że nie wybrałeś mbuny tak jak Ci radziłem,nabe słusznie zauważył że 40cm to za mało na non-mbuna.Kto CI doradził taką obsadę?Co do wystroju to musisz jeszcze nad tym popracować.zlikwiduj ten "garaż".Widzę również że jeszcze nie kupiłeś głowicy(min 2000l/h)ta którą posiadasz jest za słaba(700l/h).Powodzenia :wink:

BTW elozox zmień w takim razie przeglądarkę na taką z wbudowanym korektorem ortograficznym.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Podłączam się do wcześniejszych wypowiedzi - pomiary parametrów wody to kluczowa sprawa przed wpuszczeniem ryb do zbiornika. Szkoda zwierzaków, jeśli coś jest nie tak.

Co do wystroju, dałbym więcej przestrzeni z piachem i tylko trochę kamieni - może jakieś większe bryły lub otoczaki, którymi zastąpiłbym łupki (taki układ łupków kojarzy mi się z blokiem mieszkalnym w czasie budowy). No i przydałoby się jakieś inne tło - albo pasujące do kamieni naśladujące skałę, albo czarna folia.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Opublikowano

Kolego Perez 666 rybki sa jakie sa a to z takiego powodu,ze objechalismy 12 sklepow i 2 hurtownie i nie bylo tego co zaproponowales i po prostu wybieralismy z tego co bylo. Reszte bede poprawial.Pozdrawiam

Opublikowano

Widzę że nie mogłeś się doczekać i stąd wystrój ......... :wink: Dobrze że ryby z mniejszych jak na non mbuna ale z tego co widzę młodziutkie i nie wiem czy udało wam się wybrać odpowiednie haremy. Przy 4 sztukach z gatunku to będziesz musiał mieć chol... szczęście żeby układ płci był odpowiedni, czego ci życzę :)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...