Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótko mówiąc to nigdy wczesniej nie używałem pokarmów dobrej jakości tylko tropical tetra i sera, pysie dobrze wyglądają i mają żywe barwy. Ale po tym jak poczytałem sobie na stronie dainichi o właściwościach ich pokarmów to stwierdziłem że mogą wyglądać jeszcze lepiej :) .Ale ja tu się rozpisuje a chcę nawiązać do posta od perez666, wybrałem hikari bo też się o nim dużo pisze ale z tego co pisze perez666 to są lepsze pokarmy i niewiele droższe .A może będzie ktoś tak miły z klubowiczów i umieścił by listę tych pokarmów z najwyższej półki które warto podawać pyszczakom? Będę wdzięczny.

Opublikowano

Ja używam hikari chichild excel jako pokarm podstawowy. Stosowałem pokarmy większości producentów funkcjonujących na rynku i żaden z pokarmów wybarwiających nie poprawił znacząco wybarwienia moich redów. Jest wiele porównywalnych pokarmów ale przy porównywaniu cen zazwyczaj wygrywa excel. Moim zdaniem powinieneś na nim oprzeć żywienie ryb i ewentualnie uzupełnić mocnym pokarmem wybarwiającym (jeżeli masz żółte lub pomarańczowe ryby) Może byc OSI z solowcem albo Nature food premium color.

Opublikowano

Z tym namaczaniem to nie jest do końca tak jak mówisz perez ;). Ja nie namaczam (no ale przyjmijmy że sie powinno ;) ) Co do tracenia substancji odżywczych w czasie namaczania to nie są to na tyle duże starty aby to robiło jakiś problem.

Opublikowano

Jezeli moge sie wtracic moim glownym pokarmem sa platki- Spirulina Superforte 36% tropicala-chyba jedyny pokarm godny polecenia tej firmy dla pyszczakow i jak kolega hikari chichild exel oraz uzupelniajacy hikari chichild stample,Jbl novo rift a jako wybarwiajacego uzywam hikari chichild gold .

Co do namaczania rowniez nie mocze poprostu kupuje najmniejsza dostepna granulacje(mini),albo jak w przypadku JBL rozgniatam .