Maksym Posted January 26, 2010 #1 Posted January 26, 2010 Chodzi mi o samca demasona, pływa lekko pochylony pyskiem w dół i robi taką gardziel jak by miał tam ikrę. Podczas karmienia skubnie ze dwa płatki i dalej przyjmuje tą dziwną pozę. Po kilku godz przestaje i wszystko wraca do normy, na pewno nie chodzi o pokaz siły przed innymi samcami bo to wygląda całkiem inaczej. Czy ktoś spotkał się z takim zachowaniem?
Maksym Posted January 26, 2010 Author #3 Posted January 26, 2010 Ale to jest 100% samiec i on na pewno nie inkubuje.
Maksym Posted January 26, 2010 Author #6 Posted January 26, 2010 Z tego co widzę to nikt się z czymś takim nie spotkał, nie jest to piasek i nie jest to żarcie i nie inkubuje. Powtarza się to zachowanie o niedzieli raz jest normalny a raz nie normalny ,brałem też pod uwagę że może mu ktoś nastukał ale teraz w to watpię. No nic, pozostaje mi go obserwować i czekać na kolejne posty z jakimś sensownym wytłumaczeniem.
elozox Posted January 26, 2010 #7 Posted January 26, 2010 Chyba zly dzial, na ten post ...jedno jest pewne jak nie chce pobierac pokarmu to cos z nim nie tak, najlepiej go odlow i obserwoj...
mutra Posted January 27, 2010 #8 Posted January 27, 2010 bo obserwacje w osobnym zbiorniku będą bardziej miarodajne niż w akwarium głównym? maksym: zwróć uwagę na skrzela(czy są prawidłowe,odpowiedniej barwy), i na to czy przesiewa piasek.
Eryk15 Posted January 27, 2010 #9 Posted January 27, 2010 A może z innym samcem się popsztykał i teraz jest zmęczony
elozox Posted January 27, 2010 #10 Posted January 27, 2010 bo obserwacje w osobnym zbiorniku będą bardziej miarodajne niż w akwarium głównym? maksym: zwróć uwagę na skrzela(czy są prawidłowe,odpowiedniej barwy), i na to czy przesiewa piasek. nie ale np;.mozna latwiej przeprowadzic kuracje,leczenie gdy jest chora,i nie dopuscic do rozprzestrzeniania sie choroby w zbiorniku glownym.
Recommended Posts