gregor140376 Opublikowano 26 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam.po przygodzie z mbuna i stwierdzeniu ze to jednak troszke za male ryby do mojego baniaka postanowielm sprobowac z non-mbuna,prosze ekspertow o kilka obsad z ktorych bede mogl wybrac ktore chcialbym widziec w swoim baniaczku. pozdrawiam gregor
yaro Opublikowano 26 Stycznia 2010 #2 Opublikowano 26 Stycznia 2010 jak wrzuciłeś małe mbuna do takiego zbiornika to rzeczywiście mogło by ci przeszkadzać, ale pamiętaj, że wśród mbuna są również większe egzemplarze takie jak kulfony czy acei ja proponwałbym ci pomieszać mbuna z non mbuna
gregor140376 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor #3 Opublikowano 27 Stycznia 2010 widze ze poza yaro nikt nie ma zadnych propozycji wiec moze napisze co bym cial trzymac w moim baniaczku copadichromis kadango protomelas spilonotus tanzania protomelas red empres aulonacara maleri maleri otopharynx litobates zimbabwe rock moze cos dodac albo cos zmienic?? podoba mi sie jeszcze aulonacara LWANDA co myslicie pozdrawiam
szulo Opublikowano 27 Stycznia 2010 #4 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Ja w swoim baniaku mam: C. borleyi kadango S. Fryeri C. Morii A. Lawanda (jeszcze nie mam ale będzie) P. spilonotus tanzania (też jeszcze nie mam bardzo ciężko dostać chyba ze Tan-Mal) zdecydowałem się na P. fenestratus Taiwan Mara Rock Jak dobrze pójdzie to te dwa gatunki załatwi mi M_sobo Wszystkie gatunki jak na razie młode po 12 sztuk docelowo 3+5
gregor140376 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Autor #5 Opublikowano 27 Stycznia 2010 ja wlasnie dostalem taiwan mara rock od msobo,a tanzania bede bral z tan-malu bo nigdzie nie ma tak wiec jakos to bedzie,mam zamiar tez zmienic akwa na wieksze teraz mam 200x800x60 ale docelowo chce 300-320x70x60 ale musze remont skonczyc dopiero wtedy postawie ,dzieki za info
Rekomendowane odpowiedzi