Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Podłączyłem owy filterek i jeśli chodzi o filtracje to robi bardzo ładny młynek ale są takie wibrację że w pokoju nie da sie wytrzymać. pokrywa jest na uszczelkach . Spokój jest wtedy gdy nie jest przyczepiony do mocowania na szybę .

Czy wy macie też taki problem lub może wiecie jak temu zaradzić , bo jeśli nie da się nic z tym zrobić to będzie trzeba jakiś inny filtr kupić.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Opublikowano

Widzę że sobie jaja robicie koledzy :mrgreen:

Ale na prawdę akwa stoi w kawalerce i ciężko jest spać słysząc te wibrację , tak jak by głośnik basowy przez cały czas brzęczał .

Opublikowano

Ale ja nie robię jaj. Poważnie weź to nagraj jak ta obudowa drży i jaki to głos.

Jak kupiłem resuna to pierwsze dwa tyg. moja też mi głowę truła że wyrcy.. odpowietrzałem, cudowałem, odwracałem i chwilowo pomagało. Po ok 2 tyg zarósł troszkę glonem i ucichł. Teraz jest już bezgłośny.

Rozbierz go i sprawdź może coś jest źle zamocowany ten wirnik.

Opublikowano

Próbowałem nagrać ale niestety nie udaje się . Pokrywę zdjąłem i nadal ten rezonans (to jest chyba idealne określenie) . Ręce opadają ....

Opublikowano
Ale ja nie robię jaj. Poważnie weź to nagraj jak ta obudowa drży i jaki to głos.

Jak kupiłem resuna to pierwsze dwa tyg. moja też mi głowę truła że wyrcy.. odpowietrzałem, cudowałem, odwracałem i chwilowo pomagało. Po ok 2 tyg zarósł troszkę glonem i ucichł. Teraz jest już bezgłośny.

Rozbierz go i sprawdź może coś jest źle zamocowany ten wirnik.

Rozebrany i sprawdzony wszystko wygląda na OK. trzymaniu w ręku filtr dość mocno wibruje i gdy przeczepi się go do szyby to te wibracje przechodzą na akwarium. Chyba będę musiał oprzeć go gąbką o piasek i nie mocować go do szyby. Bo to nie jest hałas z wewnątrz filtra tylko wibracje jakie on przekazuje na szkło. Chyba że ktoś ma może jakiś paten na lepsze mocowanie .