DarekSC Opublikowano 25 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam! Podłączyłem owy filterek i jeśli chodzi o filtracje to robi bardzo ładny młynek ale są takie wibrację że w pokoju nie da sie wytrzymać. pokrywa jest na uszczelkach . Spokój jest wtedy gdy nie jest przyczepiony do mocowania na szybę . Czy wy macie też taki problem lub może wiecie jak temu zaradzić , bo jeśli nie da się nic z tym zrobić to będzie trzeba jakiś inny filtr kupić. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
czester_ Opublikowano 25 Stycznia 2010 #2 Opublikowano 25 Stycznia 2010 dasz rade nagrać filmik bo sobie tego nie wyobrażam?
nabe Opublikowano 25 Stycznia 2010 #3 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Na forum bywał kolega który utrzymywał, że AT-203 doprowadził mu wibracjami do pęknięcia szyby. So beware! :>
DarekSC Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor #4 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Widzę że sobie jaja robicie koledzy Ale na prawdę akwa stoi w kawalerce i ciężko jest spać słysząc te wibrację , tak jak by głośnik basowy przez cały czas brzęczał .
czester_ Opublikowano 25 Stycznia 2010 #5 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Ale ja nie robię jaj. Poważnie weź to nagraj jak ta obudowa drży i jaki to głos. Jak kupiłem resuna to pierwsze dwa tyg. moja też mi głowę truła że wyrcy.. odpowietrzałem, cudowałem, odwracałem i chwilowo pomagało. Po ok 2 tyg zarósł troszkę glonem i ucichł. Teraz jest już bezgłośny. Rozbierz go i sprawdź może coś jest źle zamocowany ten wirnik.
DarekSC Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor #6 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Próbowałem nagrać ale niestety nie udaje się . Pokrywę zdjąłem i nadal ten rezonans (to jest chyba idealne określenie) . Ręce opadają ....
DarekSC Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor #7 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Ale ja nie robię jaj. Poważnie weź to nagraj jak ta obudowa drży i jaki to głos. Jak kupiłem resuna to pierwsze dwa tyg. moja też mi głowę truła że wyrcy.. odpowietrzałem, cudowałem, odwracałem i chwilowo pomagało. Po ok 2 tyg zarósł troszkę glonem i ucichł. Teraz jest już bezgłośny. Rozbierz go i sprawdź może coś jest źle zamocowany ten wirnik. Rozebrany i sprawdzony wszystko wygląda na OK. trzymaniu w ręku filtr dość mocno wibruje i gdy przeczepi się go do szyby to te wibracje przechodzą na akwarium. Chyba będę musiał oprzeć go gąbką o piasek i nie mocować go do szyby. Bo to nie jest hałas z wewnątrz filtra tylko wibracje jakie on przekazuje na szkło. Chyba że ktoś ma może jakiś paten na lepsze mocowanie .
junior13 Opublikowano 25 Stycznia 2010 #8 Opublikowano 25 Stycznia 2010 tutaj masz mój sposób http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=16&t=6506
DarekSC Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor #9 Opublikowano 25 Stycznia 2010 tutaj masz mój sposób http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=16&t=6506 Pomysł bardzo fajny tyle że ja niestety nie mam gdzie zamocować takiego koszyczka jak na razie oparłem go o dno i o szybę i jest cichutki . Lada dzień sprawie sobie jakiś płaski kamień i go nanim postawie gąbkę a obudowę może obłożę jakąś gąbką i oprę o szkło.
slawek gorol Opublikowano 25 Stycznia 2010 #10 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Kazda mocna glowica niestety rezonuje. Moj resun rowniez. Postaw go na kamieniu plaskim, zeby piachu nie zaciagal i zobacz jaki bedzie efekt
Rekomendowane odpowiedzi