elozox Opublikowano 21 Lutego 2010 #21 Opublikowano 21 Lutego 2010 No sa leprze i bardziej odpowiednie lecz na pytanie czy znacie inne odpowiedzialem... natomiast ten uzywam juz 3 m-c jako zaznaczam dodatek i jest ok , problemy z demasoni owszem ale spowodowane zla jakoscia wody, o czym pisalem
junior13 Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor #22 Opublikowano 22 Lutego 2010 ja właśnie w skutek podawania hikari gold 1 raz w tygodniu miałem problemy z maluchami. Może dorosłe Demasoni są bardziej tolerancyjne na pokarm ,ja jednakże odstawiłem ten pokarm i problem znikł.
elozox Opublikowano 22 Lutego 2010 #23 Opublikowano 22 Lutego 2010 tez karmie 2-5cm ale tylko 2 razy w tygodniu jako uzupelniajacy a nie codziennie natomiast sam granulat bardzo puchnie wiec ja rozgniatam go przed podaniem i jest ok
izydor Opublikowano 3 Kwietnia 2010 #24 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 A nie dopatrujesz sie zjazdu demasonow przez agresje hongi? Mialem podobny problem i musialem przerybic zbiornik, zeby hongi nie tlukly tak bardzo wszystkich dookola. Pozdr.
junior13 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor #25 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 nie zauważyłem jakiejkolwiek agresji ze strony hongi. Mam jednego samca i pięć samic więc chłopak ma co robić.Samice hongi wykazują tylko agresje wewnątrzgatunkową
Rekomendowane odpowiedzi