marek1234 Opublikowano 21 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Mam pytanie ponieważ chciałbym kupic filtr uv i czy warto jezeli tak to prosze powiedzcie mi jak sie go stosuje i jak sie go montuje czy potrzebna jest do tego jaka pompka i jakiej mocy do 450 l z gory dziekuje za odpowiedz
mutra Opublikowano 21 Stycznia 2010 #2 Opublikowano 21 Stycznia 2010 pytasz o filtr UV czy o lampę UV-c?
jurek035 Opublikowano 21 Stycznia 2010 #4 Opublikowano 21 Stycznia 2010 filtr z dida uv - aquela? jeśli chodzi o ten filtr to daj sobie spokój,to dioda która poza tym że swieci nic wiecej nie robi.
mutra Opublikowano 21 Stycznia 2010 #5 Opublikowano 21 Stycznia 2010 No to jeżeli chodzi Ci o kubełek z lampą UV to lepiej kupić osobno kubełek i osobno lampę UV. Jeżeli chodzi Ci o filtr wewnętrzny z diodą UV to jest to tylko gadżet i pożytku z niego nie ma żadnego. Lampa UV-C się przydaje, ale stosunkowo rzadko. Moim zdaniem warto ja mieć (na wypadek chorób zakwitów itp) ale może się zdarzyć że nigdy nie będzie potrzebna.
marek1234 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor #6 Opublikowano 21 Stycznia 2010 chodzi mi o cos takiegohttp://www.rybarium.pl/sklep/akwarystyka-slodkowodna-filtracja-uv-c-lampu-cu3k/lampa-uv-helix-max_104097.html jak to sie sprawuje i czy jest to warte zakupu mam jeszcze pytanie jak to sie montuje i czy trzeba do tego papke ??
Perez666 Opublikowano 21 Stycznia 2010 #7 Opublikowano 21 Stycznia 2010 To jest lampa uv-c.Ja mam JBL 9W w 450l.Montuje się ją bardzo prosto,masz w zestawie zaczepy które wkręcasz w szafkę ,następnie podpinasz węże i lampę wkładasz w zaczepy.U mnie chodzi praktycznie non-stop.
Rekomendowane odpowiedzi