Skocz do zawartości

cos innego w akwa z pyszczakami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A gdzie pisałem o s.nyassea?Łatwo wydedukować że chodzi o przedstawicieli innych biotopów.Jeśli mamy już być tacy dokładni to dodam jeszcze takich przedstawicieli fauny z Malawi:Mastacembelus sp,"rosette" , Bagrus meridionalis,Labeo cylindricus czy krab malawijski.

Opublikowano
Ludzie czytajcie forum uważnie.Oprócz ślimaków nic nie powinno się trzymać z pyszczakami.Żadnych krabów,

A tutaj napisałeś tak

Również piszesz że nie powinno się trzymać żadnych krabów a potem piszesz, że

A gdzie pisałem o s.nyassea?Łatwo wydedukować że chodzi o przedstawicieli innych biotopów.Jeśli mamy już być tacy dokładni to dodam jeszcze takich przedstawicieli fauny z Malawi:Mastacembelus sp,"rosette" , Bagrus meridionalis,Labeo cylindricus czy krab malawijski.

szkoda że nie wymieniłeś krokodyla, w końcu w jeziorze też występuje,chociaż nie tak powszechnie jak w Tandze ale jednak.

Jeżeli już coś proponujemy, to niech to rzeczywiście nadaje się do akwarii, bo to że jakiś gatunek występuje w naturze w jeziorze, nie znaczy że możemy to połączyć z trzymaniem tego w akwarium. Chociaż ten piskorek wygląda super, to nie podejrzewam aby długo wytrzymał w akwariumz pysiami.

Opublikowano
Chociaż ten piskorek wygląda super, to nie podejrzewam aby długo wytrzymał w akwariumz pysiami.

Chętnie bym sprawdził ale czy jest do kupienia i jakie to rośnie duże bo wygląda świetnie; słyszałem o trzymaniu trzciniaka z pysiami (nie popieram) i ponoć daje radę więc może i "piskorek" by się utrzymał :?:

Opublikowano

możliwe :)

kiedyś ktoś podał linka z pysiami wśród których pływał sobie kokodylek :) też dał radę

jeżeli by miał pokaźniejsze wymiary mógł by wytrzymać z pysiami, jednak wtedy pewnie 2 m akwarium mogło by być za małe.

Opublikowano

jednak ten post nie byl taki bez sensu ,, jestescie za bdzo ortodoksyjni najpierw zjedziecie od gory do dolu a za chwila sie tlumaczycie,,, spokojnie poto jest forum aby pytac natomiast jesli uwazacie ze temat bez sensu to nie odpowiadajcie bo wlasnie Wasze wypowedzi zajmuja miejsce :) ale dzieki za odp

Opublikowano

porosil bym poszczegolne linki do poszczegolnych gatunkow bo po wpisaniu w google wyskakuja rozne opcje

twoja wypowiedz z krabami jest nieco niejasna bo w jednym piszesz ze nie a w drugim ze jednak tak

szukalem takiego kraba na necie ale jakos nie widu nic takiego

Opublikowano

Przepraszam, ale gdzie zaprzeczamy i gdzie sie tlumaczymy ? Perez podal przykladowe gatunki zyjace w jeziorze. Jezeli je zdobedziesz - uklon w twa strone. Niestety forum sluzy poprawnemu nawracaniu, opisuje warunki dla dobrego samopoczucia ryb. Nie bede sie wypowiadal za reszte, ale jestem przweciwny krabom w malawi, przerybianiu baniakow oraz amerykanizmowi. Masz do nas pretensje, ze jestesmy ortodoksyjni - czyt. Wyzej. Nie raz i nie dwa poznales nasze zdanie czytajac forum. Oczekiwales przyklasku ? Sorry, ale nie ode mnie.

Opublikowano

wypowiedzi

...Ludzie czytajcie forum uważnie.Zakładacie powielające się tematy.Oprócz ślimaków nic nie powinno się trzymać z pyszczakami.Żadnych krabów,raków,bocji,glonojadów czy innych płetwonurków....

...A gdzie pisałem o s.nyassea? Łatwo wydedukować że chodzi o przedstawicieli innych biotopów.Jeśli mamy już być tacy dokładni to dodam jeszcze takich przedstawicieli fauny z Malawi:Mastacembelus sp,"rosette" , Bagrus meridionalis,Labeo cylindricus czy krab malawijski.

no to jest chyba zaprzeczenie i twierdzenie ,,, hmmm :)

pozdrawiam szkoda czasu na takie wypowiedzi prosze o odpowiedz na temat postu

pozdrowki

Opublikowano
prosze o odpowiedz na temat postu

pozdrowki

Nie widzisz odpowiedzi?

pełno ich w tym poście

a fajnie by było gdybyś podał wymiar akwa, do którego chcesz coś dołożyć do pysiów.

Co do kraba - wymaga on części wodnej jak i lądowej, jak zamierzasz coś takiego wymyśleć?

Po drugie krab żeruje w nocy, po ciemku - wtedy gdy nasze ryby zbytnio nie czuwają

efekt spotkania ryby z kleszczami kraba - chyba nie trzeba tego pisać.

Rzeczywiście jeśli będziesz miał basen, to możemy pogdybać co można by było wrzucić do pyszczaków, 30 czy nawet 50 cm ryby słabo wyglądaja w akwariach nawet 200 cm.

Ale co tam są na forum miłośnicy trzymania aulonocar w 112l to czemu nie inne stworzenie?