Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów koleżanki i kolegów

Zona zgodziła się na nowy baniaczek do salonu :D wymiary 120x50x50, chcielibyśmy obsade w kolorze żółt-niebieskim, ze wzgledu na małe akwarium tylko 2 gatunki co byście wybrali z tych rybek:

1.Labidochromis caeruleus "yellow"

2.Pseudotropheus msobo

3.Pseudotropheus demasoni

4.Labidochromis sp. mbamba

5.P. saulosi coral

A może coś z waszego doświadczenia?

Proszę o pomoc.

pozdrawiam

Bartek

Opublikowano

Może np. coś takiego:

1. Pseudotropheus Saulosi Coral + Maylandia Livingstonii (pomarańczowe i niebieskie / srebrzysto-szare),

2. Pseudotropheus Saulosi Coral + Labidochromis caeruleus (pomarańczowe i niebieskie / żółte).

3. Pseudotropheus Saulosi Coral + Melanochromis cyaneorhabdos (pomarańczowe i niebieskie / niebiesko-granatowe).

4. Labidochromis caeruleus + Melanochromis cyaneorhabdos (żółte / niebiesko-granatowe).

Ja mam obsadę nr 1 w trochę mniejszym akwa niż Twoje - jest pięknie, kolorowo i w miarę spokojnie. Od kwietnia 2009 r. w niezmienionym składzie pływa sobie po 8 sztuk każdego z ww. gatunków.

Jeśli chcesz obsadę bardziej żółtą wybierz nr 2, jeśli bardziej niebieską nr 3, a jeśli pół na pół nr 4.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Jak chyba każdy miałem dylematy co do obsady w swoim baniaku 100x40x50 i zdecydowałem się na saulosi + rdzawe i polecam to wszystkim niezdecydowanym a do tego początkującym. Choć najpierw w ogóle nie brałem rdzwych pod uwagę to jednak one coś w sobie mają. Plus wielki, że jak na pyszczaki to ne żyją wręcz zgodnie :)

Jeśli chodzi o Twoje akwa to kolor niebieski i żółty gwarantują już same saulosi więc może wzbogadzić rdzawym i odcieniami fioletu... ;)

pozdrawiam