lemonek18 Opublikowano 14 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam kolegów koleżanki i kolegów Zona zgodziła się na nowy baniaczek do salonu wymiary 120x50x50, chcielibyśmy obsade w kolorze żółt-niebieskim, ze wzgledu na małe akwarium tylko 2 gatunki co byście wybrali z tych rybek: 1.Labidochromis caeruleus "yellow" 2.Pseudotropheus msobo 3.Pseudotropheus demasoni 4.Labidochromis sp. mbamba 5.P. saulosi coral A może coś z waszego doświadczenia? Proszę o pomoc. pozdrawiam Bartek
elozox Opublikowano 14 Stycznia 2010 #2 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Proponuje przeczytac temat; Dla każdego coś kolorowego - przykładowe obsady i wybrac . P.s msobo+demasoni ja bym probowal.
pabloski76 Opublikowano 14 Stycznia 2010 #3 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Metriaclima Callainos Labidochromis caeruleus ja bym na te postawil
misiek80 Opublikowano 15 Stycznia 2010 #4 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Może np. coś takiego: 1. Pseudotropheus Saulosi Coral + Maylandia Livingstonii (pomarańczowe i niebieskie / srebrzysto-szare), 2. Pseudotropheus Saulosi Coral + Labidochromis caeruleus (pomarańczowe i niebieskie / żółte). 3. Pseudotropheus Saulosi Coral + Melanochromis cyaneorhabdos (pomarańczowe i niebieskie / niebiesko-granatowe). 4. Labidochromis caeruleus + Melanochromis cyaneorhabdos (żółte / niebiesko-granatowe). Ja mam obsadę nr 1 w trochę mniejszym akwa niż Twoje - jest pięknie, kolorowo i w miarę spokojnie. Od kwietnia 2009 r. w niezmienionym składzie pływa sobie po 8 sztuk każdego z ww. gatunków. Jeśli chcesz obsadę bardziej żółtą wybierz nr 2, jeśli bardziej niebieską nr 3, a jeśli pół na pół nr 4. Pozdrawiam.
lemonek18 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Autor #5 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Dzięki za rady jak zdecyduje to napisze co wybrałem. Pozdr Bartek
trzeci Opublikowano 16 Stycznia 2010 #6 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Jak chyba każdy miałem dylematy co do obsady w swoim baniaku 100x40x50 i zdecydowałem się na saulosi + rdzawe i polecam to wszystkim niezdecydowanym a do tego początkującym. Choć najpierw w ogóle nie brałem rdzwych pod uwagę to jednak one coś w sobie mają. Plus wielki, że jak na pyszczaki to ne żyją wręcz zgodnie Jeśli chodzi o Twoje akwa to kolor niebieski i żółty gwarantują już same saulosi więc może wzbogadzić rdzawym i odcieniami fioletu... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi