aldona Opublikowano 11 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 11 Stycznia 2010 czy ktos wie jak sie nazywa ta roślina
aldona Opublikowano 11 Stycznia 2010 Autor #3 Opublikowano 11 Stycznia 2010 ja na to mówie nurzaniec:) to nie ta roslina ona ma bardzo sztywne liscie i wysoka jest na mniej wiecje 15 - 20 cm
czester_ Opublikowano 11 Stycznia 2010 #4 Opublikowano 11 Stycznia 2010 Valisneria Americana - "nurzaniec"
danielj Opublikowano 11 Stycznia 2010 #5 Opublikowano 11 Stycznia 2010 A ja powiem , że nie:P Nie znam nazwy naukowej , ale potocznie zwą to "trawa tajlandzka". W Malawi , jeśli będziesz miała odpowiednie parametry , nie utrzymasz.
doolga Opublikowano 11 Stycznia 2010 #6 Opublikowano 11 Stycznia 2010 W Malawi , jeśli będziesz miała odpowiednie parametry , nie utrzymasz. bo zjedzą czy też dlatego, ze wybuchnie zielenią i rozsadzi szyby?
yaro Opublikowano 12 Stycznia 2010 #7 Opublikowano 12 Stycznia 2010 a jak wygląda system korzeniowy? czy nitki czy cebulka ? Daniel trawka tajlandzka wygląda takhttp://www.roslinyakwariowe.pl/baza/crinum_thaianum/
danielj Opublikowano 12 Stycznia 2010 #8 Opublikowano 12 Stycznia 2010 To ja o czymś innym pisałem:) Pewnie po...mieszałem nazwy , patrząc na ten link:) Toto co ja mialem , na pewno nie miało cebulki. A o utrzymanie , to o to chodzi , że ta zielenina lubi kwaśną wodę.
aldona Opublikowano 12 Stycznia 2010 Autor #9 Opublikowano 12 Stycznia 2010 ma kozenie i to taie dosyc masywne
filas Opublikowano 7 Lutego 2010 #10 Opublikowano 7 Lutego 2010 jeżeli ma masywne, twarde korzenie i kłącze to raczej jest jakiś azjatycki tatarak - Acorus ... ale musisz poszperać jaki dokładnie tzw. nurzańce mają delikatniejsze liście, po wyciągnięciu z akwarium liście będą opadać, kłaść się a te tataraki robią wrażenie jak by były z plastiku - są dosyć sztywne
Rekomendowane odpowiedzi